Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenieši cīnās Latvijas čempionātā šautriņu mešanā

LETA

2013. gada 22. janvāris 16:37

369
Smiltenieši cīnās Latvijas čempionātā šautriņu mešanā
 Par Latvijas čempioniem šautriņu mešanā aizvadītajā nedēļas nogalē kļuvuši Aigars Strēlis un Zeltīte Strade, aģentūru LETA informēja sacensību organizatori.

Kluba "Priekule" pārstāvis Strēlis kļuva par trīskārtēju Latvijas čempionu kungu konkurencē. Viņš finālā ar rezultātu 5-1 uzvarēja Gati Lanceru no Smiltenes kluba, savukārt trešo vietu izcīnīja Guntars Grebskis no Jēkabpils kluba "Lūsis" un Rūdolfs Mežeckis no sporta kluba "Skille".

Dāmu konkurencē triumfējusī Smiltenes kluba pārstāve Strade tika pie sava astotā valsts čempiones titula. Finālā viņa ar rezultātu 5-2 pārspēja Anitu Punculi no Rēzeknes, savukārt trešo vietu izcīnīja Avelīna Lāce no Cēsu kluba "50" un Anda Seimane no Jēkabpils kluba "Lūsis".

Tikmēr jauniešiem par 2013.gada Latvijas čempionu kļuva Smiltenes kluba pārstāvis Oskars Draulis, kurš finālā ar rezultātu 3-1 pārspēja Cēsu kluba "50" šautriņu metēju Kristīni Kuzmani, savukārt trešo vietu izcīnīja Endijs Vasiļjevs un Edgars Rollis no Vecumnieku kluba.

Dāmu pāru sacensībās otro reizi par Latvijas čempionēm kļuva šautriņu mešanas kluba "Priekule" pārstāves no Vaiņodes Irēna Bauze un Kristīne Bauze, kuras spraigā finālā ar rezultātu 4-3 uzvarēja Ievu Brikmani-Buklovsku un Sandiju Andersoni no šautriņu mešanas sporta kluba "Asās Adatas". Trešo vietu dāmu pāru sacensībās ieņēma Biruta Skvirecka ar Aretu Kovaļevsku no sporta kluba "Bauskas Darts" un Lāce ar Kuzmani, kuras pārstāv Cēsu klubu "50".

Arī kungu pāru sacensībās savu kārtējo Latvijas čempionu titulu izcīnīja šautriņa mešanas kluba "Priekule" pārstāvji Madars Razma un Strēlis, kuri finālā pārliecinoši ar rezultātu 4-0 uzvarēja Ilvaru Drauli un Lanceru no Smiltenes kluba. Savukārt trešo vietu ieņēma pagājušā gada Latvijas čempioni Guntars Stipins un Reno Roga no Vecumnieku kluba, kā arī Raivis Ogorodovs un Oskars Draulis no Smiltenes kluba.

Latvijas čempionātā kopumā startēja vairāk nekā 80 dalībnieku no visas Latvijas.