Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ledus skulptūru festivāla laikā varēs apmeklēt Jelgavas pils muzeju un kapenes

Aigars Ieviņš, LLU.Lv ziņu redaktors

2013. gada 4. februāris 15:57

311
Ledus skulptūru festivāla laikā varēs apmeklēt Jelgavas pils muzeju un kapenes
Jelgavas iedzīvotāji un viesi pilsētā notiekošā Ledus skulptūru festivāla laikā 9.un 10.februārī aicināti apskatīt Baltijas lielāko baroka pērli – Jelgavas pili –, tās muzeja ekspozīciju, kā arī vienīgo reizi šajā ziemā apmeklēt Kurzemes un Zemgales hercogu kapenes.

"Ledus skulptūru festivāla apmeklētāji no citām Latvijas pilsētām vēlas apskatīt ne tikai skulptūras, bet arī arhitekta Frančesko Bartolomeo Rastrelli meistardarbu – Jelgavas pili. Tāpēc arī šogad Jelgavas viesiem un iedzīvotājiem piedāvājam iepazīt pils vēsturi muzeja ekspozīcijā, apskatīt fotogrāfa Raivo Freimaņa izstādi „Četri gadalaiki” un vienīgo reizi šajā ziemas sezonā apmeklēt Kurzemes un Zemgales hercogu atdusas vietu – kapenes, kuras interesentiem parasti ir atvērtas tikai vasarā," atklāj Jelgavas pils muzeja vadītāja Ginta Linīte.

Pils muzejā  iespējams aplūkot pils sākotnējo projektu, gūt ieskatu vēsturiskajā  interjerā, iepazīt pils noslēpumus un hercogu dzīvesstāstus. Muzejs un kapenes sestdien un svētdien būs atvērtas no plkst.11 līdz 18.

Jāatzīmē, ka Ledus skulptūru festivāla laikā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina pilsētu iepazīt, dodoties ekskursijās ar pilsētā ražoto autobusu, apskatot Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torni un pilsētas panorāmu, kā arī viesojoties Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā, kā arī izbaudot slidošanas priekus pilsētas slidotavā.

Jelgavas pils kā viens no nozīmīgākajiem Zemgales tūrisma objektiem un vairāku tūkstošu LLU studentu mājvieta šajā nedēļas nogalē  no 8.līdz 10.februārim tiks prezentēta arī tūrisma izstādē-gadatirgū "Balttour 2013" Ķīpsalas izstāžu centrā Rīgā. Jelgavas reģionālā tūrisma centra stendā izstādes apmeklētāji kopā ar pils galma dāmām varēs degustēt pēc LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes speciālistu īpaši Jelgavas pilij veidotās receptes gatavoto karstās šokolādes dzērienu. G.Linīte piebilst, ka īsto Jelgavas pils karsto šokolādi var baudīt tikai pašā pilī, izmantojot piedāvājumu „Šokolāde hercoga rezidencē”.