Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenietei - zelts Latvijā

Sandra Pētersone

2013. gada 6. februāris 09:04

372
Smiltenietei - zelts Latvijā
Smiltenes sporta skolas audzēkne Linda Puriņa izcīnījusi zelta medaļu Latvijas čempionātā daudzcīņās telpās jauniešu konkurencē un izpildījusi pirmo sporta klasi pieaugušajiem daudzcīņā.

Tas ir ļoti labs rezultāts, gandarīts par savas audzēknes sasniegumu, uzsver L. Puriņas treneris Leons Peļņa.

Sacensībās, kas notika Rīgas Sporta manēžā, noskaidroja astoņus jaunos čempionus - pieaugušo, junioru, kā arī “A” un “B” vecuma grupās. L. Puriņa startēja “A” grupā, kurā sacentās 1996. un 1997. gadā dzimušie jaunieši, un pirmo reizi Latvijas čempionātā daudzcīņās telpās ieguva zelta medaļu ar 3222 punktu summu.

Trijās no piecām vieglatlētikas disciplīnām Linda sasniedza personīgo rekordu: 60 metru barjerskrējienā (9,98 s), lodes grūšanā (10,38 m) un tāllēkšanā (5,26 m). Augstlēkšanā jauniete pārvarēja 1,73 metrus.

 Īpaši uzteicamu rezultātu un personīgo rekordu šajā vieglatlētikas disciplīnā (1,75 m) L. Puriņa šogad sasniedza, startējot Latvijas izlases sastāvā Baltijas čempionātā daudzcīņās telpās Lietuvā, kur kopvērtējumā  izcīnīja ceturto vietu.

“Augstlēkšanā Lindai pietrūka  viena centimetra, lai kvalificētos pasaules jaunatnes čempionātam, kas šogad notiks Doņeckā,” piebilst L. Peļņa.