Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Alus darītavas aicina uz Slēpju maršu

Inga Karpova

2013. gada 7. februāris 11:28

145
Alus darītavas aicina uz Slēpju maršu
Burtnieku novadā. Sestdien, 16. februārī, ikviens ziemas sporta cienītājs aicināts pievienoties slēpju maršā maršrutā “No Brenguļu alus uz Valmiermuižas alu”. Slēpojuma garums paredzēts 16 kilometru. Tas sāksies Brenguļu centrā pie sporta centra “Kaimiņi”, kur no pulksten 10 dalībnieki varēs reģistrēties. Savukārt distances finišs būs pie Valmiermuižas alus darītavas.

Slēpojum ideja radusies, vēloties šādā veidā savienot abos Gaujas krastos esošās alus darītavas. Slēpojuma dalībniekiem izveidota distance – Brenguļi – Abuls – Abula ieteka Gaujā – Baiļu kalns – Vanšu tilts – Gaujas stāvie krasti – Daliņi – Valmiermuižas alus darītava.

 Pasākuma organizatori norāda, ka slēpojums nav paredzēts kā sacensības uz laiku, bet gan aktīva atpūta jaukā kompānijā, kā arī slēpotājiem iesaka slēpojumu veikt ar pārgājieniem un mežam paredzētajām slēpēm.

Pie Abula ietekas Gaujā plānots liels ugunskurs ar karstalu un citiem cienastiem, bet finišā visiem dalībniekiem būs iespēja sasildīties iekštelpās, mielojoties ar Valmieras kafejnīcas “Rātes Vārti” sarūpēto bukstiņbiezputru ar rupjmaizi. Būs pieejamā arī mobilā pirts, kur varēs atgūt spēkus, kā arī muzikāls sveiciens. Slēpojumam var pieteikties līdz 13. februārim interneta vietnē www.ezi.lv.