Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ģimnāzisti mācās slēpot

Aldis Dubļāns

2013. gada 8. februāris 00:00

65
Ģimnāzisti mācās slēpot
Vakar ģenerāļa Radziņa trasē uz slēpēm skolotājas Vēsmas Selgas vadībā stājās proģimnāzijas 7. - 9. klašu skolēni. Izglītības standartā slēpošana nav obligāta un katra skola to var izvēlēties pēc savām iespējām un apstākļiem.

Vēlme iemācīties slēpot atkarīga no skolēnu ieinteresētības un vēlēšanās. Ģimnāzijā šoziem katram skolēnam bijušas divas iespējas slēpot pa divām stundām. Ja laikapstākļi ļaus, tad slēpošana turpināsies. “Uzskatu, ka jebkuram veselam cilvēkam ir jāiemācās noturēt līdzsvaru uz slēpēm un apgūt pamatsoli. Radziņa trasē ir ideālas iespējas apgūt slēpošanas pamatus. Mēs, sporta skolotāji, cenšamies bērniem iedot to, ko paši protam,” pauž skolotājs Andris Dainis.
Trasi var izmantot ikviens slēpotgribētājs, kurš tur var nokļūt. V. Selga bilst, ka slēpojot pilsētā, piemēram, pie Tēraudskolas, ir liels risks sabojāt slēpju slīdvirsmu. Jau vairākus gadus skolēnu nokļūšanu trasē nodrošina pašvaldības dotais autobuss. Pašlaik ziema slēpotājus lutina. Skolēnu vecākiem jāsaprot, ka slēpošana ir nozīmīga veselības uzturēšanai un koordinācijas stiprināšanai. Slidošana un slēpošana ir nozīmīgākie ziemas prieki. Valkā šīs iespējas ir ikvienam.
Ģimnāzija pirms vairākiem gadiem kāda projekta ietvaros iegādājās 27 labas kvalitātes slēpošanas inventāra komplektus. Sestdienās un svētdienās ģimnāzijas sporta hallē slēpes iespējams iznomāt pilsētas iedzīvotājiem, iepriekš sazinoties ar halles vadītāju Andri Daini.