Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkas kultūras namā – izstāde

Valkas kultūras namā – izstāde
Biedrība „Latvijas tekstilmozaīka” dibināta 2010. gada 6. oktobrī. Biedrības dibināšanas galvenais mērķis  ir Latvijas tekstilmozaīkas šuvēju (gan amatieru, gan profesionāļu) radošas kopsadarbības veicināšana un attīstība. Kopīgiem spēkiem pilnveidojot profesionālās iemaņas, panākt, lai augstas kvalitātes tradicionālās un mākslinieciskās tekstilmozaīkas darinājumi kļūtu par ikvienas Latvijas ģimenes ikdienu, kā arī panākt, lai Latvijas tekstilmozaīkas mākslinieku darbi būtu atpazīstami ārzemēs.
 Rīgas pilsētas svētku laikā augustā jau ceturto gadu pēc kārtas notiek festivāls „Rīgas tekstilmozaīka”. Pirmajā reizē tas pulcināja kuplu dalībnieku skaitu no daudzām valstīm, jo notika sadarbībā ar portālu www.dublirin.com.ua. Tas ir portāls, kura forumā tiekas – kā mīļi tiek sauktas šī rokdarbu veida pārstāves – „lupatiņu” šuvējas no visas pasaules. Plašajā izstāžu programmā tika izstādīti 265 darbi no astoņām valstīm.
 Festivāls „Rīgas tekstilmozaīka 2012” jau trešo reizi pulcināja vienuviet rokdarbnieces no Latvijas – sievietes, kuras nodarbojas ar patchwork. 2012. gada festivāla izstādes nosaukums bija „Ziedu tango”. Turpinot iesākto tradīciju, izstādes labākie darbi tiek eksponēti Latvijas pilsētās. Valkas kultūras namā izstāde apskatāma līdz 28. februārim.
 Ja jūsu sirdij ir tuva šī nodarbe, laipni aicināti pulciņā – tiekamies izstādes atklāšanā 9. februārī pulksten 16 un arī www.latviaquilting.lv.