Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Atklājam ceļojumu sezonu

Sandra Pētersone

2013. gada 12. februāris 00:00

68
Atklājam ceļojumu sezonu

“Ziemeļlatvija” kopā ar saviem abonentiem jau atklājusi šā gada ceļojumu sezonu. Sestdien 53 mūsu laikraksta lasītāji pavadīja iespaidiem bagātu dienu Jelgavā, priecājoties par ledus skulptūrām un apskatot pašu pilsētu un tās ievērojamās vietas.


Sestdien Jelgavā tika atklāts 15. starptautiskais ledus skulptūru festivāls, kuram savus darbus no  kristāldzidriem ledus blokiem veidoja 30 mākslinieki no 10 valstīm. Arī “Ziemeļlatvijas” lasītāji redzēja, kā skulptūras reizi stundā iedegas gaismu šovā un satumsušās debesis pāri tām iemirdzas krāšņā salūtā.
Vēl viņi ekskursijā uzzināja daudz jauna par Jelgavas pilsētas vēsturi un apskatīja izstāžu ekspozīcijas Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, tai skaitā unikālas skulptūras, kas veidotas no mamutu kauliem, jūras lauvas ilkņiem un vaļu kauliem. Pazemē mūsu lasītāji nokāpa Jelgavas pilī, lai apskatītu Kurzemes hercogu kapenes, bet no liela augstuma paraudzījās uz pilsētu, uzkāpjot Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas skatu tornī.
“Brauciens bija brīnišķīgs. Esmu  apmierināta, jo patika viss,” emocijās dalās pensionāre no Strenčiem Ārija Čičevska. “Ziemeļlatvijas” rīkotajās ekskursijās viņa piedalījās pirmo reizi, bet nu to darīs arī turpmāk, jo patīkot, ka par visu ir padomāts - gan par transportu, gan apskates objektiem. Strencēniete apņēmusies kopā ar “Ziemeļlatviju” doties arī mūsu šīs vasaras ekskursijās uz Igauniju un Lietuvu.
“Jelgavā ļoti patika ledus skulptūras, ekskursija pa pili un  tur izliktās skaistās fotogrāfijas,” piebilst Ā. Čičevska par fotogrāfa Raivo Freimaņu personālizstādi “Četri gadalaiki fotostāstos”, kurā caur objektīva aci apskatāms mākslinieka redzējums par Latvijas gadalaikiem.
“Ļoti atvainojamies tiem mūsu lasītājiem, kuri netika uz šo ekskursiju, jo autobusā brīvu vietu vairs nebija. Aicinām turpmāk pieteikties savlaicīgi, jo tad ir lielākas izredzes, ka grupā vēl būs brīvas vietas, kā arī atgādinām, ka šos pasākumus rīkojam tikai mūsu laikraksta abonentiem,” uzsver Sarmīte Ozola, atbildīgā par mārketinga darbu laikrakstā “Ziemeļlatvija” un mūsu ekskursiju organizatore un gide.
Jau ir nokomplektēta grupa, kas 3. martā brauks uz Dailes teātra izrādi “Primadonnas”. Biļetes ir jāizņem “Ziemeļlatvijas” redakcijā Valkā vai Smiltenē līdz 21. februārim.
Savukārt 7. aprīlī “Ziemeļlatvija” rīko saviem abonentiem braucienu uz uzvedumu “Žurka (ne) būs!” Latvijas Nacionālajā teātrī. Izrāde sāksies pulksten 12. Interesentiem jāpiesakās, zvanot pa tālruni 647 81276, un jāizpērk biļetes līdz 21. martam.