Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Samierināšanās ar indi?

Aivars Zilbers

2013. gada 12. februāris 00:00

65
Samierināšanās ar indi?

Nesen televīzijas raidījumā “Bez tabu” bija redzami kadri, kas šokēja un lika aizdomāties par nākamo paaudzi, kurai tālāk jāveido mūsu brīvvalsts.
                                                                                                                                                         Žurnālistu redzeslokā kārtējo reizi bija nokļuvis viens no pašlaik tik daudzajiem tā saucamo legālo narkotiku veikaliņiem. Pie lodziņa, pa kuru pircējiem izsniedza dažādus aromatizētos augu maisījumus, pircēju netrūka. Šokēja tas, ka visi redzamie veikala klienti bija tikai jaunieši. Iedomājoties, ka šis nav vienīgais tāds veikals un arī pie pārējiem galvenais pircēju kontingents ir jaunieši, kļūst drūmi.
    Valkā praktizējošais ārsts narkologs Valdis Ķiris apstiprina, ka šādu maisījumu smēķēšana, lai apreibinātos, notiek arī mūsu pilsētā.  Dīvains iedalījums – legālās un nelegālās narkotikas, ja narkotikas ir narkotikas ar visām to graujošajām sekām? Augu maisījumiem nereti tās ir pat tūlītējas. Mediķi vairākas reizes ir ziņojuši par maisījumu lietotāju nogādāšanu slimnīcā. Jau minētajā raidījumā kāds ārsts informēja, ka šo vielu iedarbības rezultātā jauniešiem neatgriezeniski  var tikt traucēta smadzeņu darbība, bet viņu bērniem draud garīga atpalicība. Vispārinot tas nozīmē, ka mūsu valstij nav nākotnes, jo iedzīvotāju Latvijā salīdzinoši nav daudz, lai mēs kaut ko tādu atļautos. Taču aizlieguma šādu bodīšu pastāvēšanai nav. Pagaidām izskatās, ka tas uztrauc tikai žurnālistus un ārstus. Valdošie politiķi tikmēr lēni spriež, vai atļaut pirkt alkoholu no 18 vai 21 gada vecuma, līdz paliek pie tiem pašiem 18 gadiem. Tad jājautā, kam tas viss ir izdevīgi?