Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ēno “Ziemeļlatviju”

Santa Sinka

2013. gada 14. februāris 00:00

72
Ēno “Ziemeļlatviju”



Vakar visā Latvijā notika ikgadējā karjeras izglītības akcija “Ēnu diena”. Tās ietvaros zinātkāri jaunieši no visas Latvijas iepazina dažādu profesiju ikdienu. Trīs jaunieši izvēlējās ēnot laikraksta “Ziemeļlatvija” Smiltenes biroja žurnālistes, ar kurām kopā devās veidot stāstus, tādējādi iepazīstot viņu ikdienas darbu
Kāpēc izvēlējāties ēnot tieši mūsu laikraksta
redakcijas darbiniekus?
Dinija Poikāne, Smiltenes ģimnāzijas 10.c klases skolniece



Daudzi raksti uzrunā
Mācos Smiltenes ģimnāzijā. Nodarbojos ar jāšanas sportu, kā arī interesējos par mākslu. Bieži lasu avīzes ’’Ziemeļlatvija’’ rakstus gan internetā, gan avīzē, jo man interesē jaunumi par bijušo Valkas rajonu.
Izdomāju ēnot kādu no “Ziemeļlatvijas” žurnālistēm, jo ieinteresēja viņu darbs. Pati vēl neesmu izlēmusi savu nākotnes profesiju, tāpēc vēlējos iepazīt žurnālista darbu. Ēnoju tieši žurnālisti Santu Sinku. Viņu izvēlējos, jo viņu man ieteica klasesbiedrs Mārcis Bārdiņš.
Ir daudz rakstu, kas mani uzrunā, bet vislabāk atmiņā palicis par pagājušā gada Smiltenes mākslas skolas absolventiem, jo esmu viena no viņiem. Pirms vairākiem gadiem “Ziemeļlatvijā” ir arī bijuši raksti par maniem vecākiem. Kas zina, varbūt nākotnē izvēlēšos tieši šo profesiju.
Mārcis Bārdiņš, Smiltenes ģimnāzijas 10.c klases skolnieks


Grib studēt žurnālistiku
Vēlējos ēnot “Ziemeļlatvijas” žurnālisti, jo šī ir tuvākā man zināmā laikraksta redakcija. Beidzot 12. klasi,  došos mācīties par žurnālistu  Vidzemes Augstskolā. Žurnālista profesija mani interesē, jo tajā var uzzināt daudz ko jaunu par novadā vai Latvijā aktuālu, kā arī iepazīt jaunus cilvēkus.
Lasu grāmatas un interesējos par notikumiem gan  novadā, gan Latvijā. Dodos uz daudziem kultūras pasākumiem, lai uzzinātu ko interesantu. Kad esmu pie vecāsmammas, lasu “Ziemeļlatviju” un “Smiltenes Novada Vēstis”, tur var daudz uzzināt par aktuālo pilsētā. Pats esmu ieteicis daudzus rakstus, par kuriem varētu uzrakstīt laikrakstā, piemēram, par Smiltenes Jāņukalna taciņām, peldbaseina būvi un kultūras nama rekonstrukciju. Ejot pa Smiltenes ielām, es redzu, ka daudzi cilvēki Smilteni padara labāku, to izrotājot vai cenšoties tā darīt. Mana motivācija, meklējot rakstu tematus, ir “Gaišākai nākotnei”. Es citiem ieteiktu vairāk lasīt, jo lasīšana rosina domāšanu.
Anete Jaunzema-Šilaua, Smiltenes ģimnāzijas 10.c klases skolniece




Gribēju to visu redzēt dzīvē
Ēnot šo redakciju izvēlējos tāpēc, ka es vēl īsti nezinu, par ko kļūšu. Tāpēc domāju un meklēju kaut ko interesantu. Un šis ir viens no tiem darbiem, kas, manuprāt, ir ļoti interesants. Sākot ar to, ka varu uzzināt daudz par citiem. Tas viss liekas ļoti interesanti, tāpēc visu, kā tas notiek, vēlējos redzēt dzīvē, jo šī diena nebūs tāda parasta, kur tikai kādu intervē, es un mani klasesbiedri uzzināsim daudz ko vairāk un gan jau ka noderīgu. Es pārsvarā nevis lasu šo avīzi, bet diezgan bieži apmeklēju “Ziemeļlatvijas” portālu, jo tur parasti redzu visu, kas man interesē, kā arī bildes no visādiem pasākumiem.