Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ierobežos ātrumu

Sandra Pētersone

2013. gada 14. februāris 00:00

5
Ierobežos ātrumu

Ir noslēgusies sabiedriskā apspriešana būvniecības iecerei par Raiņa ielas posma rekonstrukciju Smiltenē. Ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus, šajā ielas posmā, sākot no pilsētas robežas jeb Rīgas ielas līdz Ābeļu ielai, notiks izmaiņas satiksmes organizācijā.


Būvniecības ieceres apspriešanas laikā Smiltenes novada dome kā gaidāmā rekonstrukcijas projekta īstenotāja saņēmusi arī priekšlikumus minētajā ielas posmā uzstādīt ātrumu ierobežojošas zīmes (30 kilometri stundā) un aizliegt smago transportlīdzekļu kustību.
“Ziemeļlatvija” jau rakstīja, ka pašvaldība vēlas rekonstruēt Raiņa ielu Smiltenē 920 metru garā posmā, sākot no pilsētas robežas līdz Ābeļu ielai. Būvniecības iecere paredz jauna brauktuves asfaltbetona seguma un gājēju ietves izbūvi, kā arī ūdensvada un kanalizācijas pieslēgumus līdz ielas malā esošo īpašumu zemes robežai.
Janvārī Smiltenes novada dome sarīkoja minētās būvniecības ieceres publisko apspriešanu, saņemot 15 aptaujas lapas, kā arī organizēja publiskās apspriešanas sanāksmi, ko apmeklēja 24 dalībnieki.
Būvniecības ieceri atbalsta visi viedokļu iesniedzēji, informē Smiltenes novada domes  tehniskais direktors Uldis Rudzītis. “Galvenie būvniecības ieceres priekšlikumi ir novirzīt kravas automobiļu kustību projektējamā posmā, uzstādot aizlieguma zīmes, un izvietot ātrumu ierobežojošas zīmes, kā arī par iebrauktuvju novietojuma un inženierkomunikāciju pieslēgumu vietu precizēšanu,” skaidro U. Rudzītis.
Kaut arī minētajā Raiņa ielas posmā šogad būvdarbi, visticamāk, vēl nesāksies, ceļa zīmes (pavisam 12) tiks uzstādītas ātrāk, iespējams, jau šogad martā.
“Jau saskaņojām procesu ar akciju sabiedrību “Latvijas Valsts ceļi” un pasūtījām akciju sabiedrībai “Latvijas autoceļu uzturētājs” uzstādīt Raiņa ielas posmā no Rīgas ielas līdz Ābeļu ielai  ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes  un aizlieguma ceļa zīmes braukt smagajiem transportlīdzekļiem. Atļaujas attiecībā uz smagajām automašīnām  būs vietējiem iedzīvotājiem un gadījumos, ja, piemēram, vajadzēs pievest malku,” informē Smiltenes novada domes Saimnieciskās darbības nodaļas vadītājs Gints Kukainis.
A/s “Latvijas autoceļu uzturētājs” ”Ziemeļlatvija” noskaidroja, ka ātrāk par martu ceļa zīmes netiks uzstādītas, jo tās vēl jāizgatavo pēc pasūtījuma, kā arī jāsaskaņo rakšanas darbi, lai netiktu sabojātas apakšzemes komunikācijas.
Kopumā iedzīvotāji atbalsta būvniecības ieceri par Raiņa ielas posma rekonstrukciju, jo uzskata, ka tiks sakopta un labiekārtota teritorija, uzlabosies ielu un ceļu infrastruktrūra un satiksmes drošība, kā arī tiks sakārtots ūdensvads un kanalizācija.