Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kopā ar kamerorķestriem

Aldis Dubļāns

2013. gada 15. februāris 00:00

14
Kopā ar kamerorķestriem

23. februārī pulksten 16 Limbažu kultūras namā notiks 13. Vidzemes jauniešu kamerorķestru festivāls. Tajā piedalīsies arī J. Cimzes Valkas mūzikas skolas vijolnieku ansamblis Liesmas Freibergas vadībā.


Tas ir tradicionāls mūzikas pasākums. Šogad festivālā piedalīsies Cēsu, Valmieras, Madonas, Ogres, Krimuldas - Limbažu orķestri un J. Cimzes Valkas mūzikas skolas vijolnieku ansamblis.
Katrs orķestris atskaņos 15 minūšu ilgu programmu, bet noslēgumā spēlēs apvienotais orķestris. Pro­grammā būs dažādu tautu un stilu skaņdarbi.
Valcēnieši spēlēs Ennio Mariccones rakstīto melodiju “Chi-Mai” no filmas “Profesionālis”. Pašlaik daudzus ansambļa dalībniekus no ierindas izsitusi gripa, taču cerams, ka nākamnedēļ viss būs kārtībā. Apvienotajam orķestrim valcēnieši ir sagatavojuši septiņus skaņdarbus. “Esam ieguldījuši lielu darbu. Daudz strādājuši gan skolotāji, gan bērni,” teic L. Freiberga.
Šis festivāls savā ziņā ir ceļojošs un notiek tajās pilsētās, no kurām ir orķestri. Iepriekšējā festivālā pērn, kas notika Valkā, pirmo reizi piedalījās valcēniešu vijolnieku ansamblis.
Vidzemes jauniešu kamerorķestru festivāls ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā, tāpēc visi interesenti tiek laipni aicināti paklausīties grandioza jauniešu simfoniskā orķestra sniegumu.