Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Futzālā atlicis viens posms

Sandra Pētersone

2013. gada 27. februāris 13:39

8105
Futzālā atlicis viens posms
Aizvadīta trešā kārta Smiltenes novada čempionātā futzālā. Sacentās septiņas komandas no Smiltenes un Priekuļu novada un Igaunijas pilsētas Valgas.


Šoreiz ierasties nevarēja ierasties komanda “Lācītes” no Gulbenes novada, informē viens no sacensību organizatoriem Arnis Platpīrs.

Vispirms komandas sacentās divās apakšgrupās. Cīņu par uzvaru tālāk turpināja katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, bet pārējās komandas cīnījās par piekto līdz astoto vietu.


Pusfinālā iekļuva komandas: “Smiltenes CSKA”, “Skorpions”, “Variņi” un “Smiltenes BJSS 97/98”. A. Platpīrs uzsver, ka šās čempionāta kārtas lielākais pārsteigums bija Smiltenes sporta skolas komandas ļoti labais sniegums.


“Aizraujošā cīņā par iekļūšanu finālā “Smiltenes CSKA” spēlē pret “Smiltenes BJSS 97/98” sākumā izvirzījās vadībā ar rezultātu 3:0. Tomēr “Smiltenes BJSS 97/98” spēja atspēlēties, tikai dažas spēles beigās pieļautās kļūdas neļāva viņiem noturēt sasniegto rezultātu,” komentē A. Platpīrs.


Spēle beidzās ar rezultātu 5:3 “Smiltenes CSKA” labā. Otrajā pusfināla spēlē komanda “Variņi” pārspēja “Skorpionu” ar rezultātu 2:0. Spēlē par trešo vietu “Smiltenes BJSS 97/98” uzvarēja “Skorpionu” ar rezultātu 2:1.


Finālspēle starp komandu “Variņi” un čempionāta galveno favorītu “Smiltenes CSKA” sākās ātrā tempā, ko uzkurināja “Smiltenes CSKA” spēlētāji. “Viņi spēlē vairāk uzbruka, taču rezultātu atklāt neizdevās. Variņu komanda vairāk aizstāvējās un atbildēja ar pretuzbrukumiem, un vienā no tiem izvirzījās vadībā ar rezultātu 1:0. Spēle beidzās neizšķirti (1:1), tāpēc posma uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles soda sitienu sērijā,” komentē A. Platpīrs.


Pēcspēles soda sitienu sērijā veiksmīgāki un meistarīgāki izrādījās “Smiltenes CSKA” futbolisti, uzvarot komandu “Variņi” ar rezultātu 2:1.
Pārējās komandas trešajā posmā ierindojās šādā secībā: 3. “Smiltenes BJSS 97/98”, 4. “Skorpions”, 5. “FC Warrior” (Valga), 6. “67. km”, 7. “Fk Vaivīte”.


Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirmo vietu ar 22 gūtiem vārtiem šobrīd ieņem “Smiltenes CSKA” spēlētājs Elvis Teremko. Viņam ar 12 vārtiem seko Dāvids Jakovičs (“Skorpions” ) un Jānis Augstkalns (“Smiltenes CSKA” ).


Smiltenes novada čempionāts futzālā noslēgsies 10. martā. Sacensības notiks Smiltenes sporta hallē. Spēles sāksies pulksten 10. Čempionāta organizatori aicina ikvienu, kuram interesē sports un futbols, nākt un atbalstīt komandas.


Fotogrāfiju autore: L. Elstiņa.


Uzziņai

Smiltenes novada čempionāts futzālā

Kopvērtējums pēc trijiem posmiem

1. “Smiltenes CSKA” (4 punkti)

2. “Variņi” (6)

3. “Fc Warrior” (12)

4.-5. “Fk Vaivīte” (14)

4.-5. “Skorpions” (14)

6. “Smiltenes BJSS 97/98” (17)

7. “Lācītes” (19)

8. “67. km” (22)