Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Policijas mācību klase gaida apmeklētājus

Inga Karpova

2005. gada 14. februāris 00:00

44
Policijas mācību klase gaida apmeklētājus

Lai bērni un skolu jaunatne uzzinātu par drošību mājās un ārpus tās – uz ielas, skolā, braucot ar velosipēdu vai automašīnā –, kā arī interneta vidē, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde ir izveidojusi mūsdienīgi iekārtotu, aprīkotu mācību klasi.


Klase tapusi ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas atbalstu. Tā atrodas Valmieras 4. vidusskolas telpās Raiņa ielā 3. Nodarbības par drošību vada Valsts policijas Vid­zemes reģiona pārvaldes vecākā inspektore Dace Jukāma.

Nodarbībām jāpiesakās
“Ziemeļlatvijai” bija izdevība apmeklēt moderno un krāsaino mācību klasi. Ar laikraksta starpniecību D. Jukāma aicina Vidzemes bērnudārzu un skolu pedagogus kopā ar audzēkņiem apmeklēt interaktīvās nodarbības, kas ilgst aptuveni pusotru līdz divām stundām. Lai norunātu tikšanās laiku, pirms tam ir noteikti vēlams pieteikties, zvanot uz mobilo tālruni 28653999. Viņa iesaka braucienā uz Valmieru iekļaut ne tikai šo objektu, bet arī painteresēties, vai nav izdevība apmeklēt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādi, kur arī skolēniem ir iespēja iepazīties ar glābēju darbu, kā arī izvēlēties citas iespējas – teātra vai Vidzemes sporta halles apmeklējumu.
“Valmierā ir ko redzēt un dzirdēt,” ir pārliecināta D. Jukāma.

Paši izmēģina un aizraujas
Vadot nodarbības, D. Jukāma praksē pārliecinājusies, ka bērniem jau no pirmās minūtes interesē stāstītais un redzētais. Viņi aizraujas brīžos, kad pašiem ar velosipēdu, ievērojot gan ceļa zīmes, gan gaismas signālus luksoforā, pareizi jāizbrauc kāds modelēts ielas posms.
Nodarbību apmeklētājus iepazīstina arī ar drošu braukšanu automašīnās – kā pareizi jālieto bērnu sēdeklītis vai paliktnis un kā jāpiesprādzējas ar drošības jostu. Turklāt bērnus aizrauj redzētais uz interaktīvās tāfeles. D. Jukāma atzīstas, ka viņu reizēm pārsteidz jautājumu un atbilžu daļā dzirdētais par bērnu vecāku attieksmi pret policiju. Viņa uzsver, ka tikai ar vecāku atbalstu var mainīt bērnu attieksmi pret likumsargiem un viņiem iemācīt, ka policisti nav vis sliktie ļaudis, bet tie, kuri vēlas palīdzēt sabiedrībai. Vairāk foto – www.Ziemellatvija.lv