Ziemellatvija.lv ARHĪVS

CVK rīkos semināru par kandidātu sarakstu iesniegšanu pašvaldību vēlēšanās

LETA

2013. gada 4. aprīlis 10:27

54
CVK rīkos semināru par kandidātu sarakstu iesniegšanu pašvaldību vēlēšanās
 Pirmdien, 8.aprīlī, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) rīkos semināru par kandidātu sarakstu iesniegšanu šā gada pašvaldību vēlēšanās. Seminārā piedalīties aicināti partiju, partiju apvienību un vēlētāju apvienību kandidātu sarakstu sagatavotāji un iesniedzēji, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Seminārā būs iespējams uzzināt, kādas ir vēlēšanu likumā iekļautās prasības kandidātu sarakstu sagatavošanai un iesniegšanai, kā arī iepazīties ar kandidātu sarakstu sagatavošanas lietojumprogrammu. Semināru vadīs CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana pašvaldību vēlēšanām sāksies 12.aprīlī un ilgs līdz 22.aprīlim. Iesniegt kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanām var reģistrētas partijas, reģistrētas partiju apvienības un vairākas partijas kopīgi, apvienību nereģistrējot. 39 Latvijas novados, kuros iedzīvotāju skaits vēlēšanu izsludināšanas dienā bija mazāks par 5000, kandidātu sarakstus drīkst iesniegt arī vēlētāju apvienības. Deputātu kandidātu saraksti jāiesniedz attiecīgās republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijā.

Atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumam deputātu kandidātu saraksti un tam pievienojamie dokumenti sagatavojami, izmantojot CVK lietojumprogrammu. Kandidātu saraksts, ziņas par deputātu kandidātiem un priekšvēlēšanu programma iesniedzami rakstveidā un elektroniskā veidā. Kandidātu sarakstu sagatavošanas lietojumprogramma pieejama CVK mājaslapā „www.cvk.lv”.

CVK seminārs par kandidātu sarakstu iesniegšanu notiks CVK biroja telpās Smilšu ielā 4, Rīgā, no plkst.11. Tā kā vietu skaits seminārā ierobežots, no viena kandidātu saraksta aicināti elektroniski pieteikties ne vairāk kā divi pārstāvji.