Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Latvijas godu saimnieču saiets

ziemellatvija.lv

2013. gada 19. aprīlis 21:31

207
Latvijas godu saimnieču saiets
Divas biedrības „Gūdu saimineiču bīdreiba”  un „Siera klubs” 2013. gada 25. maijā plkst. 12.00 Rīgā, Mežaparkā esam ieplānojuši apjomīgu pasākumu „Latviešu godu saimnieču saiets”. Šādi svētki Latvijā notiks pirmo reizi. Citās Eiropas valstīs tādus svin, tie ir prestiži un labi apmeklēti.

Uz svētkiem aicinām visas godu saimnieces – jaunas, pusmūžā  un ar krietnu gadu nastu plecos, jo saiets domāts jums un jūsu darbam, tādā veidā pasakot „paldies!”

Lai godu saimnieces svētkos sevi izrādītu, viņas apmeklētājiem atklās prasmes ēdienu gatavošanā, stāstīs par dažādiem godu rituāliem, tradīcijām un ieražām.

Darbosies Latgales, Vidzemes, Kurzemes un Zemgales  GODU SĒTAS, kurās saimnieces piedāvās katram novadam raksturīgākos ēdienus. Katrā sētā spēlēs muzikanti (folkloras kopas „Atštaukas”, „Svitene”, grupa „Mazkačkas muzikanti” un kapela „Dziga”), jo godi vienmēr kuplināti ar jautrību.

Starp GODU SĒTĀM notiks konkursi –  cik atraktīvi, interesanti un  garšīgi katra sēta sevi pasniegs apmeklētājiem.

Kopējais svētku aicinājums būs nevis biežāk rīkot dzīres, bet nepazaudēt tautas un ģimeņu tradīcijas.

Daudzas godu saimnieces pazīstam, un viņas jau aktīvi iesaistījušās svētku organizēšanā. Daudzas nepazīstam, tāpēc lūdzam atsaukties, piezvanot pa tālruņiem 29287044 vai 29487375. Jūs varat būt viešņas, bet jūs varat arī iesaistīties novadu sētu programmu īstenošanā.

Svētku skaistums, laba apmeklētība, interesanta norise atkarīga no mums visām – no vēlēšanās sevi parādīt, palielīties, arī uzteikt savu novadu.