Ziemellatvija.lv ARHĪVS

CVK rīt lems, kurās pašvaldībās pagarināt kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu

CVK rīt lems, kurās pašvaldībās pagarināt kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu

Rīt, 23.aprīlī, pulksten 16.00 notiks Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā paredzēts lemt par to, kurās pašvaldībās par 10 dienām pagarināt deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu.

Atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumam kandidātu sarakstu iesniegšana par desmit dienām jāpagarina tajās pašvaldībās, kur vēlēšanām ir reģistrēts tikai viens kandidātu saraksts, nav reģistrēts neviens saraksts vai sarakstos reģistrētais kandidātu skaits ir mazāks par attiecīgajā pašvaldībā ievēlamo deputātu skaitu.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana beidzas šodien. CVK rīcībā esošā provizoriskā  informācija liecina, ka kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņš varētu būt jāpagarina septiņās pašvaldībās, kurās līdz šodienas pulksten 18.00 bija reģistrēts tikai viens kandidātu saraksts. Šīs pašvaldības ir Baltinavas novads, Naukšēnu novads, Nīcas novads, Pāvilostas novads, Rūjienas novads, Salacgrīvas novads un Skrundas novads.

Uzziņai 2009.gada pašvaldību vēlēšanās kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņš tika pagarināts divos novados – Mālpils novadā un Naukšēnu novadā, kuros arī sākotnēji bija iesniegts tikai pa vienam kandidātu sarakstam.

CVK apkopotā statistika liecina, ka līdz pulksten 18.00 pašvaldību vēlēšanām bija reģistrēts 571 kandidātu saraksts un 8548 deputātu kandidāti. Pavisam pašvaldību vēlēšanās 119 Latvijas pašvaldībās kopā jāievēl 1618 deputāti. Tādējādi uz vienu pašvaldību deputāta vietu pretendē vidēji 5 deputātu kandidāti, tomēr, jāņem vērā, ka konkurence katrā pašvaldībā var atšķirties.

Ar 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām reģistrētajiem kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmām un statistiku iespējams iepazīties CVK mājaslapā www.cvk.lv.

CVK 23.aprīļa sēde, kurā paredzēts skatīt jautājumu par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņa pagarinājumu, notiks CVK telpās Smilšu ielā 4, Rīgā un būs atklāta arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.