Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Deju kolektīva „Sadancis” 30 gadu jubilejas koncerts

Deju kolektīva „Sadancis” 30 gadu jubilejas koncerts

Svētdien, 12. maijā, Valmieras Drāmas teātra Lielajā zālē  notiks Ievas Adāvičas vadītā Burtnieku novada jauniešu deju kolektīva „Sadancis” 30 gadu jubilejas koncerts, kuram dots nosaukums „Zaļā pasaulē pa vidu, es ar Tevi dejot gribu!”. Tajā piedalīsies ne tikai esošie dejotāji, bet arī kolektīva absolventi un bērnu deju kolektīvs „Sadancēni”. Tāpat vēl uz skatuves varēs redzēt viesus – Ventspils deju kolektīvu „Liedags”, Mālpils jauniešu deju kolektīvu „Māra” un Valmieras pilsētas vidējās paaudzes deju kolektīvu „Pastalnieki”.

Koncerts notiks divās daļās, un programmā  iekļautas dažādu raksturu un autoru horeogrāfijas, kas ļaus atskatīties uz „Sadanča” iepriekšējo gadu repertuāru, kā arī redzēt šodien populāras dejas. Programmā iekļauta deja "Pie Daugavas", kas uzskatāma par latviešu tautas deju zelta fondu, Jāņa Ērgļa horeogrāfijas "Meitu māte", "Kungi mani karā sūta" un "Sasatiku puisīti", kā arī Ievas Adāvičas veidotā "Sēju vēju", puišu deja "Es izjāju prūšu zemi" un daudzas citas.

Jubilejas dienā notiks divi koncerti – plkst. 12:00 un plkst. 16:00.

Burtnieku novada JDK „Sadancis” ir A grupas deju kolektīvs, kas šogad notikušajā skatē izcīnīja augsto 10. vietu, konkurējot ar valsts labākajiem deju ansambļiem. Šis sasniegums dos iespēju startēt XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laureātu skatē, kas 1. aūlijā notiks Rīgā, Ķīpsalā.