Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Starptautiskās sacensības Rīgas Kausi.

Māris Stabiņš

2013. gada 24. aprīlis 08:22

262
Starptautiskās sacensības Rīgas Kausi.

20. un 21.aprīlī Rīgā, Buļļusalā, notika 3.Latvijas Kausa posms - starptautiskās sacensības Rīgas Kausi. Elites grupās sportisti cīnījās par WRE punktiem un naudas balvām, bet katram dalībniekam bija iespēja izbaudīt ātros un tikpat kā nepazīstamos piejūras apvidus, kā arī sekot līdzi elites sportistu cīņām.

Sacensībām bija pieteikušies ap 600 orientieristu.

Rīgas Kausi otro gadu notika starptautiskā  līmenī, ar WRE statusu, naudas balvām un augstas kvalitātes sacensībām pievilinot spēcīgākos tuvo valstu orientieristus un sagādājot nopietnu konkurenci pašmāju sportistiem divu dienu vidējās distances sacensībās. Šogad par sacensību vietu tika izvēlēta Buļļusala, kurā orientēšanās sacensības nebija notikušas vismaz 10 gadus.

lai gan sacensībām šis apvidus sen nebija izmantots, tas tomēr ir interesants un sarežģīts. Tas, ar ko dalībnieki sastapās savās distancēs, varētu tikt raksturots kā klasisks piejūras apvidus. Smalks reljefs pie paša jūras krasta, nedaudz purvi, kā arī līdzenās "baltās" daļas, kur varēs kārtīgi izskrieties.

Galveno balvu, 350 euro kuru pasniedz Biedrība SAA “Magnēts”, saņēma abu dienu kopvērtējuma uzvarētāji vienotajā  18-20-21E grupu vērtējumā gan sieviešu, gan vīriešu grupā.  

Iekarot Buļļu salu devās arī 18 Smiltenes BJSS un OK Azimuts sportistu.

Pirmajā dienā pēc finiša varējām būt gandarīti , jo vairākiem sportistiem sarežģītajā kāpu apvidū izdevās izcīnīt uzvaras. Tas izdevās Agnijai S-12 un Ilgvaram Caunēm V-14 un Pārslai Kuprišai S-16.

Otrajā vietā Elīna Skopāne S-14. Trešajā Ieva Godiņa.

Otrajā dienā tik labi neveicās, tomēr izdevās nosargāt vietas godalgoto trijniekā.

Otrās vietas divu dienu summā izcīnīja Agnija Caune , Elīna Skopāne un Pārsla Kupriša. Kā arī Ieva Godiņa S-35.

Vēl olimpiskajā sešiniekā ieskrēja Ilgvars Caune 4.v. Viņš pirmajai vietai zaudēja tikai 35 sekundes.  4.v. arī  S-10 grupā Annai Anetei Strazdiņai.  5. vietā V-35 Mārtiņš Godiņš un Videga Gaigala S-45 , 6. vietā V-70 Guntis Upacers.

Pārējie rezultāti un fotogrāfijas  http://www.magnets.lv/

Jāpiebilst ka šīs bija pirmās Latvijas kausa sacensības šogad bez sniega klātbūtnes.

Nākošās LK sacensības Aronas kauss notiks  27.-28. aprīlī.Vietalvā. 26. aprīļa vakarā Smecersila apkārtnē  notiks Latvijas čempionāts nakts orientēšanās. Šeit vēl iespējama sniega klātbūtne.
FOTO: NO ORGANIZATORU ARHĪVA