Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Vidzemes reģiona izlases U-15 sastāvā desmit Smiltenes BJSS futbolisti

Santa Sinka

2013. gada 24. aprīlis 13:30

556
Vidzemes reģiona izlases U-15 sastāvā desmit Smiltenes BJSS futbolisti

Ar sacensībām Staicelē tika uzsākts Latvijas Futbola federācijas organizētais “Reģionu izlašu turnīrs – 2013”. Pirmajās sacensībās U-15 vecuma grupā uzvaru kopvērtējumā guva Kurzemes reģionāla izlase, kam seko Rīga un Vidzeme.

Vidzemes reģiona U-15 izlases delegācijas vadītājs Andis Rozītis futbolistu sniegumu pirmajās spēlēs vērtē pozitīvi, jo zaudēts esot tikai potenciāli spēcīgākajiem pretiniekiem – Kurzemes un Rīgas reģionam. Turnīrā piedalījās tāds pats komandas sastāvs, kāds šosezon spēlēs arī Latvijas futbola čempionātā. Reģionālo izlašu turnīrā spēle pret Rīgu, tāpat kā ar Kurzemi noslēdzās ar rezultātu 0:3, taču Latgali un Zemgali vidzemnieki uzvarēja ar 1:0.

“Rīgas un Kurzemes komandām bija labākas iespējas sagatavoties, jo Liepājā jau sen vairs nav sniega, bet rīdzinieki trenējās olimpiskajā centrā un “Skonto” hallē. Ja federācija kādu atzīmēja, tad tā ir Vidzeme, kas ir solis uz priekšu. Saņēmām atzinīgus vārdus par saturīgu un ļoti disciplinētu spēli,” stāsta A. Rozītis.

Vidzemes reģiona izlases U-15 spēlētāji Gustavs Gaismiņš un Artūrs Stūris komandas sniegumu vērtē pozitīvi. “Sezona iesākta labi, redzēs, kas notiks vidū un beigās. Lēnām mēģinām saspēlēties, taču ne ar visiem komandā ir viegli komunicēt. Trenējamies katru dienu, jo mērķis ir iekļūt trijniekā. Pagaidām mums vēl pietrūkst iniciatīvas laukumā un ātruma, taču šis vēl ir tikai sākums,” saka U-15 futbolisti.

“Ziemeļlatvija” jau rakstīja, ka Latvijas reģionālo futbola izlašu turnīrs (U-13, U-14 un U-15) tiek rīkots otro gadu. Tā mērķis ir veicināt jauno un konkurnetspējīgo futbolistu meistarību, vienlaikus popularizējot futbolu visos Latvijas reģionos, kā arī noskaidrot nākamos Latvijas jaunatnes izlašu kandidātus.

Fakti: Uzziņai
Vidzemes reģiona izlases U-15 spēlētāji: Edijs Sēja, Eduards Veģeris, Artūrs Stūris, Agnis Sirmais, Jurģis Dudelis, Gustavs Gaismiņš, Eduards Stīpnieks, Mairis Paeglis, Dainis Grižanuks, Jānis Guņko, Jēkabs Cers (visi no Smiltenes BJSS), Eduards Deičs, Maksims Lampika, Leonīds Koroļovs, Markuss Lancmanis, Oskars Vasmuss (Priekuļi/CPSS), Toms Dubavs (FK “Valmiera”/BSS).