Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenču novadā Lielajai Talkai lietus iet secen

Sandra Pētersone

2013. gada 28. aprīlis 10:52

10569
Strenču novadā Lielajai Talkai lietus iet secen

Kamēr Lielās Talkas dienā, 27. aprīlī, daudzviet Latvijā lija, Strenču novadam jau no talkas sākuma, pulksten 9, lietus mākoņi pagāja garām, un tur nelija visu dienu.

Strenčos talcinieki sestdien strādāja piecās vietās: pie katlumājas, luterāņu baznīcas, kultūras nama, dzelzceļa stacijas un bērnudārza “Minkāns” pagalmā.


“Minkāna” pagalmā tika pārstādītas tūjas, lai tās neaizsegtu ēkas sienu, ko paredzēts apzīmēt.


Pārējās vietās Strenčos galvenie darbi bija pērno lapu sagrābšana un sadzīves atkritumu lasīšana. Piemēram, Strenču luterāņu draudzes baznīcas apkārtni čakli uzkopa draudzes locekļi, Svētdienas skolas bērni un Strenču novada vidusskolas sākumskolas audzēkņi.

Strenču dzelzceļa stacijā, kā jau ierasts, strādāja Strenču novada politiski represētie.


Liels darbs Lielās Talkas dienā, 27. aprīlī, tika paveikts Jērcēnu pagastā, kur Jērcēnmuižas parkā tika būvēts jauns, pēc kārtas trešais tiltiņš uz vienu no saliņām, kā arī tika sakopta apkārtne.


Talcinieki čakli strādāja arī Plāņos, kur pēc vietējo iedzīvotāju iniciatīvas tika sakopts Strenču novada kultūras centra Plāņu tautas nams - tīrītas un uzpostas tautas nama telpas (telpa zem skatuves, bēniņi, zāle un citas).


Kultūras pasākumu organizatore Plāņu pagastā Maija Jančevska teic lielu paldies visiem talciniekiem par atsaucību, jo darbs bija gana grūts.

Rīta pusē talcinieki pulcējās arī pie saieta nama Jaunklidzī. Lielā Talka bija plānota arī Sedā pie stadiona, taču, kad tur sestdien pēc pulksten 11 ieradās “Ziemeļlatvija”, acīmredzot darbi jau bija pabeigti.


Strenču novadā Lielās Talkas dalībnieki tika cienāti ar zupu, ko vārīja talkas vietās, katlā uz ugunskura.