Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Labdarības koncerts „Kad gribas mīlēt” BMX braucēja Gustava Pētersīļa atbalstam

Justīne Deičmane

2013. gada 2. maijs 14:18

83
Labdarības koncerts „Kad gribas mīlēt” BMX braucēja Gustava Pētersīļa atbalstam

10.maijā plkst.19.30 Valmieras Kultūras centrā notiks labdarības koncerts BMX braucēja Gustava Pētersīļa atbalstam. Koncertā piedalīsies TDA „Lielupe” (Jelgava), JDK „Sadancis” (Burtnieku novads), VPDK „Mana rotaļa” (Rīga), „Gauja”, „Agrā rūsa”, „Pastalnieki” (Valmiera), „Luste” (Rūjiena) un „Dzieti” (Beverīnas novads). Koncerts ir veidots kā teatralizēts deju uzvedums „KAD GRIBAS MĪLĒT”, kurā izmantoti Rūdolfa Blaumaņa komēdiju motīvi.

 

Valmiera ir BMX pilsēta, kura audzina, trenē, skolo un veido jaunos BMX braucējus. BMX trasēs Valmierā  un Rubenē sevi pilnveido ne tikai pašmāju sportisti, bet arī sportisti no visas Latvijas. Valmieras BMX ģimenes jūtas atbildīgas par BMX braucēju veiksmēm un neveiksmēm, viņi ir viena ģimene, kura turas kopā – gan sagaidot mājās Olimpisko un Pasaules čempionu, gan veidojot BMX draudzīgu vidi, gan kopīgi palīdzot pārvarēt kritienus un traumas. Šoreiz BMX atbalstītāji ir apņēmušies palīdzēt Gustavam – 17 gadus jaunam, talantīgam un mērķtiecīgam sportistam, kurš ar BMX riteņbraukšanu nodarbojas kopš 2004.gada un šobrīd ir junioru klases sportists. Gustavs ir ne tikai BMX braucējs, bet arī snovbordists. Abus sporta veidus savienot augstā līmenī nebija iespējams, tāpēc priekšroka tika dota BMX. Gustavs vienmēr ir smaidīgs un pozitīvs un līdz šim cītīgi trenējās, lai piepildītu vienu no saviem mērķiem – piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro 2016.gadā.

 

Līdz 23.februāra pēcpusdienai Gustava dzīve ritēja ierastā režīmā – mācības skolā un cītīgi treniņi. Tajā dienā treniņš tika aizvadīts Kleistu BMX trasē. Neveiksme, neuzmanība, sakritība… Gustava kritiens trasē bija ļoti smags. Šobrīd Gustavam ir piektā kakla skriemeļa šķembains lūzums un muguras smadzeņu šķērsbojājums ar tetraplēģiju – paralīzi (skartas gan rokas, gan kājas). Šobrīd Gustavs ārstējas Vaivaru rehabilitācijas centrā. Ārsti negrasās neko prognozēt, pastāv dažādi viedokļi. Nenoliedzami tas būs ilgs un grūts posms Gustava, ģimenes un draugu dzīvē.

 

Tomēr pats galvenais – Gustavs ir noskaņots pozitīvi un negrasās padoties. Viņā mīt liels sportista cīņas spars: „Ar mani tas nenotiks! Pieļauju, ka tāda doma ir bijusi daudziem, ieskaitot mani, līdz vienā mirklī viss mainījās. Lauzts piektais kakla skriemelis un bojātas muguras smadzenes. Man to ir grūti aptvert, bet es to pieņemu kā faktu, un tagad man dzīvē ir jauns uzdevums, ar kuru man ir jātiek galā, lai atgrieztos pie savas ierastās dzīves, sapņiem un mērķiem. Es ticu, ka mums kopā tas izdosies!”

 

Lai tas izdotos – lai Gustavs atkal staigātu, iespējams, pat brauktu ar savu iemīļoto riteni, ir nepieciešami lieli naudas līdzekļi, kādi Gustava ģimenei nav. Gustavam ir mazs brālītis Artūrs, kurš ļoti gribētu kādreiz ar Gusīti uzspēlēt kopā bumbu.

 

Valmiera ir ne tikai BMX braucēju mājas pilsēta, bet arī kultūras un mākslas pilsēta. Tas ir mūsu spēks – darīt ikvienu darbu ar prieku, izdziedāt un izdejot savu dziesmu un deju stāstu ar lepnumu, ka esam valmierieši, latvieši. Tāpēc mēs – deju kolektīvs „Dzieti” sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru organizējam labdarības koncertu Gustava atbalstam. Pasākuma laikā tiks vākti līdzekļi ziedojumu veidā, kā arī būs iespēja iegādāties T kreklus, kurus Vidzeme Fashion un Artifex plus rada speciāli Gustavam. Visi ietirgotie līdzekļi tiks ziedoti viņam.