Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valmieras un Valkas apriņķu koru skate

Justīne Deičmane

2013. gada 2. maijs 14:22

100
 Valmieras un Valkas apriņķu koru skate

Sestdien, 4.maijā, plkst.10.30 Valmieras 5.vidusskolā notiks Valmieras un Valkas novadu koru skate, kurā piedalīsies senioru un viendabīgie kori, kā arī jauktie kori. Tā būs koru atlase XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem, un tajā piedalīsies 17 kori, pārstāvot Valmieru, Smilteni, Valku, Salacgrīvu, Rūjienu, Vaidavu, Strenčus un Trikātu.

Konkursu – skati atklās senioru kori.

Plkst.15.30 koru sniegums turpināsies Valmieras Kultūras centrā, kad interesenti varēs baudīt kopkora dziedājumu. To vērtēs kompetenta žūrija ar mērķi izzināt un novērtēt, kā kori sagatavojušies Dziesmu svētkiem. Kopkora virsdiriģents ir Jānis Petrovskis.

Žūrijas komisiju veidos: XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku noslēguma koncerta „Līgo” mākslinieciskā vadītāja un svētku koru virsdiriģente Aira Birziņa, XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku noslēguma koncerta „Līgo” mākslinieciskais vadītājs un svētku koru virsdiriģents Ivars Cinkuss, XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku koru virsdiriģents Jānis Zirnis, XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku koru virsdiriģents Kaspars Ādamsons, koru un vokālo ansambļu eksperts Lauris Goss un etnoloģe Anete Karlsone.