Ziemellatvija.lv ARHĪVS

„Dāmu auto – foto orientēšanās”

valmiera.lv

2013. gada 7. maijs 13:33

14
„Dāmu auto – foto orientēšanās”

Sestdien, 11.maijā, Valmierā pirmo reizi norisināsies autobraukšanas un izklaides pasākums „Dāmu auto – foto orientēšanās”, kuru organizē biedrība „Valmieras Sieviešu Klubs”.

Pasākuma mērķis ir piedāvāt Valmieras un pilsētas apkārtnes sievietēm iesaistīties piedzīvojumiem piesātinātā nedēļas nogalē, lieliski pavadot laiku aktīvu sieviešu sabiedrībā, vienlaikus popularizējot aktīvu dzīvesveidu un atbalstot vietējos uzņēmējus.

Orientēšanās ietvaros dalībniecēm ar savām automašīnām Valmierā un tās tuvumā būs jāapmeklē organizatoru sagatavoti kontrolpunkti, jāpilda atraktīvi uzdevumi, vienlaikus apskatot Valmieras skaistākās un ievērojamākās vietas. Braukšana notiks ar kartes un iepriekš uzņemtu fotogrāfiju palīdzību, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus.

Dalībai „Dāmu auto – foto orientēšanās” var pieteikties ikviena sieviete vecumā no 18 gadiem, izveidojot komandu ar vismaz divām dalībniecēm – pilote un stūrmane. Savukārt automašīnai, ar kuru dalībniece piedalās, obligāta prasība ir tehniskā apskate un OCTA, jo braukšana notiks pa koplietošanas ceļiem, kas nebūs slēgti publiskai satiksmei.

„Dāmu auto – foto orientēšanās” programma:
Plkst.9.00-10.00 Reģistrēšanās un starts degvielas uzpildes stacijā „VALDEKO”
Plkst.10.30-13.30 Leģendu meklēšana Valmierā un tās apkārtnes teritorijā, uzdevumu veikšana
Plkst.12.00-14.00 Finišs Valmiermuižas alus darītavas teritorijā
Plkst.14.00 Apbalvošana tirdziņā „Ar gardu muti Valmiermuižā”

„Šāda veida pasākums Valmierā norisināsies pirmo reizi, arī mums – organizatoriem tas ir izaicinājums un jauna pieredze. Šobrīd notiek aktīva plānošana un gatavošanās, lai pasākumu padarītu labāku, interesantāku un profesionālāku. Ir pieteikušās jau vairākas ekipāžas, tas pierāda, ka sievietēm ir nepieciešama šāda aktivitāte, un rada mums pārliecību, ka sievietes būs atsaucīgas, lai piedalītos autobraukšanas piedzīvojumā,” stāsta „Valmieras Sieviešu Klubs” pārstāve.