Ziemellatvija.lv ARHĪVS

16. Gaujas plostnieku svētki

16. Gaujas plostnieku svētki

AICINĀM UZ  GAUJAS PLOSTNIEKU SVĒTKIEM STRENČOS!

16. GAUJAS PLOSTNIEKU SVĒTKI NOTIKS NO 15. LĪDZ 18. MAIJAM.

        15 maijā - svētki sāksies ar PLOSTU SIEŠANU pie Spicu tilta.
        16. un 17. maijā ekspedīcija ar plostiem dosies no Spicu tilta lejup pa Gauju.

        17. maijā no plkst. 9:00 -12:00 KONFERENCE  projekta “Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšana Eiropas pilsoņu aktivitātei” ietvaros – Strenču kultūras namā.
        17. maijā plkst. 18:00 uz ZIEDU UPES stādīšanu pie plosta maketa aicina biedrība "Gaujas plostnieki", Strenču novada dome un biedrība "Šūpolēs".
        17. maijā plkst. 20:00 laukumā pie Sedas kultūras nama notiks SADRAUDZĪBAS KONCERTS, kurā piedalīsies mūsu viesi - bruņinieki no Čehijas, folkloras deju kolektīvs no Ungārijas un ansamblis "Sudāruška".

        18. maijā no plkst. 8:00 svētki iesāksies ar GADATIRGU, kas notiks pie brīvdabas estrādes.
        No plkst. 10:00 Gaujas krastā pie Plostnieka skulptūras, gaidot plostu,  kopā ar šefpavāru LAURI ALEKSEJEVU tiks gatavota PLOSTNIEKU ŠOSTES ZUPA.
        Plkst. 11.00 PLOSTA SAGAIDĪŠANA, Plostnieku SVĒTKU ATKLĀŠANA un PLOSTNIEKU GODINĀŠANA, kā arī citas aktivitātes notiks Gaujas krastā pie Vecā ozola.
        No plkst. 11:15  PLOSTNIEKU ŠOSTES ZUPAS  un PLOSTA PRIEKA baudīšana.
        No plkst. 11:45 NACIONĀLO ĒDIENU STUNDA - projekta “Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšana Eiropas pilsoņu aktivitātei” ietvaros  būs iespēja vērot, uzzināt, nogaršot čehu, ungāru, vācu un krievu nacionālo virtuvju noslēpumus.
        No plkst. 12:30 sāksies BAĻĶU ZĀĢĒŠANAS PARAUGDEMONSTRĒJUMI.
        No plkst. 13:00 būs iespēja vērot šefpavāra Laura Aleksejeva VASARAS KOKTEIĻU ŠOVU un tos arī nodegustēt. Šovs notiks sadarbībā ar kompāniju DANSUKKER.
        No plkst. 13:30 Gaujmalā būs VĪRU SPĒLES plostnieku garā, kurās mēroties spēkiem varēs ikviens.
        No plkst. 15:00 – 17:00  un 19:00 – 01:00 MUZEJU NAKTS aktivitātes SATIKŠANĀS PRIEDĒS  Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas muzejā – plaša profila terapijas.
        Visas dienas garumā Plostnieku svētku mazajiem apmeklētājiem būs iespēja draiskoties PIEPŪŠAMAJĀS ATRAKCIJĀS, uz LIELAJĀM SPĒLĒM aicinās LIELĀS LELLES, būs saldumi, našķi un vizināšanās ar zirgu.
        Plkst. 20:00 Svētku kultūras programmas ietvaros brīvdabas estrādē būs iespēja apmeklēt SADRAUDZĪBAS KONCERTU, kurā uzstāsies viesi no Čehijas un  Ungārijas kopā ar Strenču kultūras nama jauniešu deju kolektīvu , vidējās paaudzes deju kopu "Tīne", Strenču novada vidusskolas jauniešu deju kolektīvu un ansambli "Sudāruška".
        No plkst. 21:30 uz Gaujas skanēs VAKARA MŪZIKA. Gaidot to, varēs vērot viesu delegāciju FOTO PREZENTĀCIJAS, bet izskanot mūzikai uz Gaujas notiks UGUŅOŠANA.
        Plkst. 22:00 Plostnieku svētku diena noslēgsies ar ZAĻUMBALLI  kopā ar grupu "BRĀĻI OPTIMISTI", ieeja Ls 2,-
        Plkst. 23:00 MUZEJU NAKTS Strenču ev.lut. baznīcā - "ŠŪPUĻDZIESMA VAKARA LŪGŠANAI”. Piedalās ēģelnieks no Saydas(Vācija), ērgelnieks Ivars Lūsis (Latvija), Strenču svētdienas skolas dalībnieki, Valmieras Sīmaņa baznīcas draudzes muzicējošā ģimene, Strenču mūzikas skolas un vidusskolas instrumentālie un vokālie ansambļi un solisti.

 

PLOSTNIEKU SVĒTKI – LIETA, KAS JĀIZBAUDA!

UZ TIKŠANOS STARPTAUTISKAJĀ PLOSTNIEKU PILSĒTĀ!