Ziemellatvija.lv ARHĪVS

FK “Smiltene/BJSS” gatavs jaunajai sezonai

Santa Sinka

2013. gada 9. maijs 09:08

593
FK “Smiltene/BJSS” gatavs jaunajai sezonai

Vēl tikai trīs dienas līdz FK “Smiltene/BJSS” sezonas pirmajai spēlei Latvijas futbola čempionāta 2. līgas Vidzemes reģiona turnīrā. “Ziemeļlatvija” uz sarunu aicināja Latvijas Futbola federācijas Vidzemes reģiona vadītāju Andi Rozīti, kurš līdz šim trenēja “Smiltenes/BJSS” komandu.

 

Šosezon par komandas treneri iecelts Raimonds Dūmiņš?

Jā!  Ministriem bieži mēdz piedēvēt dienesta stāvokļa izmantošanu, līdzīgi bija ar mani. Esmu reģiona vadītājs un vistiešākajā mērā atbildīgs par 2. līgas komandām. Pagājušajā gadā komandām, kuras apspēlējām, vienmēr likās – savējo labā esmu izdarījis ko vairāk. Tāpēc labi, ka mūsu pulkā ir Raimonds.

 

Vai no tā mainās tavas funkcijas?

Spēļu laikā man nebūs jāsēž uz rezervistu soliņa, varēšu brīvi atrasties piecus metrus aiz tā, bet manas funkcijas no tā nemainīsies. Tāpat es piedalos treniņu procesā, spēļu analīzē, visā pirms un pēc spēles darbībā.

 

“Smiltenes/BJSS” spēlētāju sastāvs ir mainījies?

Vienīgie, kuri pie mums nevarēs spēlēt, ir Dāvis Gaigals un Dagnis Sausais. Dāvis spēlē FK “Valmiera” un kā stažieris vairs nedrīkst spēlēt pie mums, jo ir vecāks par 23 gadiem. Savukārt Dagnis ir futbola skolas “METTA” audzēknis, kuram ir liela slodze pamatkomandā. Agrāk mums trūka vārtsargu, bet šobrīd uz vietas ir četri. Komandā ir atgriezies mūsu ilggadējais vārtsargs Gvido Ķikāns, spēlējošais treneris Raimonds Dūmiņš, Aivis Junkers, Andris Gorzovs, Zigmārs Dūmiņš un Edgars Lauzis. Viņi visi ir bijušie FK “Smiltene” audzēkņi.

 

Kā vērtē līdzšinējo spēlētāju sastāvu?

Šobrīd ir apkopoti visi Smiltenes labākie spēlētāji vienā komandā. Kas no viņiem sanāks, redzēsim rudenī. Uz futbolu var attiecināt teicienu – cāļus (šajā gadījumā punktus) skaita rudenī. Viens zaudējums vai uzvara neko daudz neizšķir, jo čempionāts ir garš. 2. līgā spēlēs desmit komandas.

 

Vai Gaigala un Sausā aiziešana nav zaudējums?

Nē, to tā nevar uztvert. Drīzāk tā ir labi padarīta darba sajūta, jo esam sagatavojuši futbolistus, kuri nepieciešami spēcīgākām komandām. 1. līgā spēlē daudzi smiltenieši, piemēram, Edgars Jansons FK “Jelgava”, Toms Vīvuliņš, tāpat kā Dagnis Sausais, pārstāv FS “METTA”, bet Elvis Teremko, Kārlis Ozols, Dairis Zariņš un Dāvis Gaigals ir FK “Valmiera” pamatsastāva spēlētāji. Puišiem tās ir izaugsmes iespējas, kas arī ir Smiltenes BJSS darbības pamatā – izskolot labus futbolistus.

 

Vai pastāv iespēja, ka tos futbolistus, kuri šobrīd nestartē FK “Smiltene/BJSS” komandā, nākotnē  sagaidīsim atpakaļ?

Esmu jau puišiem teicis un Dāvim vairākkārt, kad Smiltenē būs 1. līgas futbola komanda, visi tiks uzaicināti atpakaļ uz mūsu pašu komandu. 1. līgai ir savas kvalitātes prasības. Tās ir grūti izpildīt, kamēr mums  nav sakārtota infrastruktūra.

 

Kādas tieši ir prasības, kā mums trūkst?

Pirmkārt, “Tepera” stadionā tās ir ģērbtuves, tualetes, duša, rezervistu nojumes, tribīnes. Daudz kas no iepriekš minētā  ir absolūti neatbilstošs prasībām. Otrkārt, kārtības nodrošināšana laukumā spēļu laikā. Patlaban skatītāji brīvi staigā apkārt stadionam, kas nav pieļaujams. Rit sarunas par to, ka šogad varētu uzsākt skrejceļa rekonstrukciju, kas arī ir ļoti daudz.