Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkā trūkst futbolistu vecumā virs 16 gadiem

Santa Sinka

2013. gada 9. maijs 12:35

700
Valkā trūkst futbolistu vecumā virs 16 gadiem

Ja FK “Smiltene/BJSS” komandā Latvijas futbola čempionāta 2. līgas Vidzemes zonas turnīrā apvienojušies labākie Smiltenes spēlētāji, tad Valkā situācija ir citādāka. Kāda tā ir un kāpēc, labāk zina stāstīt FK “Valka” menedžeris Jānis Brīdiņš.


Kāpēc šosezon ir mainīts čempionāta 2. līgas Valkas komandas nosaukums?

Jau pagājušajā sezonā mūsu komandā spēlēja vairāki valmierieši. Šogad mūsu komandas nosaukums ir FK “Valka/Valmiera”. Valkā ir daudz jauno futbolistu, taču trūkst to (16 gadus veci un vecāki), kuri varētu spēlēt čempionātā. Tāpēc esam piesaistījuši valmieriešus, daudzi ir U-19 futbolisti un 1. līgas spēlētāji. Kāpēc gan neizmantot šos resursus, ko piedāvā Valmiera.


Kurš trenē komandu?

FK “Valka/Valmiera” 2. līgas komandas treneris ir Andis Ādamsons no Valmieras (FK “Valmiera” un Valmieras bērnu sporta skolā kopš 2006. gada – redakcijas piezīme). Pirms sezonas sākuma esam aizvadījuši divas pārbaudes spēles. Pirmā bija Igaunijā, Vilandē, kur zaudējām 1./2. līgas komandai, un otrā Smiltenē, ko arī zaudējām. Pirms tam āra laukumā bijām maz pabijuši, smiltenieši malači. Viņi laukumu no sniega bija atbrīvojuši krietni agrāk, līdz ar to bija iespēja vairāk sagatavoties sezonai.


Kā tiek organizēti komandas treniņi?

Trenējamies Valkā, taču mūsu mērķis ir rīkot pārbraucienu treniņus, lai paši var saspēlēties. Kaut arī Valka un Valmiera nav tālu viena no otras, kopīgus treniņus nav viegli noorganizēt. Ir futbolisti, kuri pa dienu ir aizņemti darbā, taču mēs šo modeli – pārbraucienu treniņus – gribam attīstīt.


Ko uzskatāt par ieguvumu, apvienojot Valkas un Valmieras resursus?

Komanda spēlētāju vecuma ziņā ir jauna, un tas ir labi. Ja vēl pirms pāris gadiem daudzi bija 1976. līdz 1985. gadā dzimušie, tad tagad tie ir 1990. gadā dzimušie puiši. Jaunākajam futbolistam, ja nemaldos ir 16–17 gadu. Apvienojot spēkus ar valmieriešiem, mēs savējiem futbolistiem dodam iespēju trenēties, parādīt sevi. Spēļu prakse noteikti būs lielāka. FK “Valka” nekur nepazudīs, mēs esam un būsim! Iespējams, nākamajā sezonā mums piešķirs kādu Valkas BJSS audzēkni, taču viss ir atkarīgs no pašu zēnu gribēšanas.


Kādu prognozējam sezonu 2. līgai?

Spraigu! Komandas ir pamainījušās, klāt nākušas vairākas jaunas. Interesanta varētu būt “Riga United”, jo, cik zinu, tajā apvienojušies dažādu valstu sportisti.