Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Bezmaksas seminārs par fizisko personu maksātnespējas procesu

Bezmaksas seminārs par fizisko personu maksātnespējas procesu

Trešdien, 15.maijā plkst.16:00 Valkas novada domes administrācijas telpās (Valkā, Beverīnas ielā 3), otrā stāva zālē notiks Maksātnespējas administrācijas organizētais fizisko personu maksātnespējas procesa seminārs. Dalība seminārā ir bez maksas.

 

Fiziskās personas maksātnespējas process ir Maksātnespējas likumā  paredzēts darbību kopums, kas fiziskai personai dod iespēju atbrīvoties no pārlieku smagām parādsaistībām, iespējami pilnīgi apmierināt savu kreditoru prasījumus un uzsākt jaunu ekonomiski aktīvu dzīvi. Fiziskās personas maksātnespējas process nav beznosacījuma procedūra – pastāv noteiktas maksātnespējas procesa pazīmes, kurām būtu jāiestājas, lai varētu uzsākt šo procesu, kā arī virkne ierobežojumu, kas liedz personai iespēju izmantot šo procedūru.

 

Semināra laikā Maksātnespējas administrācijas lektori iedzīvotājiem pastāstīs par iespējām uzsākt fiziskās personas maksātnespējas procesu (tai skaitā par maksātnespējas procesa pazīmēm, ierobežojumiem un izmaksām) un tā gaitu. Tāpat semināra apmeklētāji tiks informēti par iespējām saņemt līdzekļus no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem darba devēja maksātnespējas gadījumā.

 

Aicinām ikvienu interesentu izmantot šo iespēju, lai bez maksas uzzinātu ko noderīgu!