Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Uzstādīta pirmā kaķu māja

Inga Karpova

2013. gada 15. maijs 10:29

375
Uzstādīta pirmā kaķu māja

Pagājušonedēļ Valkā, Lauktehnikas rajona teritorijā, uzstādīta pilsētā pirmā kaķu māja. Tā tapusi pateicoties labvēļu atbalstam.

Šīs akcijas viena no organizatorēm Gunta Kraučuna informē, ka ideja par kaķu māju radās tāpēc, ka Lauktehnikas rajonā ir izveidojusies pastāvīga kaķu kolonija. Sadarbībā ar labdarības organizāciju Dzīvnieku SOS

“Sāra” kaķi ir sterilizēti, apgādāti ar kakla siksniņām un palaisti dzīvot savā ierastajā vidē.

“ Lai kaķiem būtu kur patverties sliktos laikapstākļos, kā arī lai iedzīvotāji tos nebarotu pie daudzdzīvokļu namu ārdurvīm, kaķu mājas apakšējā stāvā ierīkota “ ēdnīca”, kur dzīvniekiem vienmēr būs pieejams ūdens un arī kāds kārums,” priecājas dzīvnieku aizstāve. Mājiņa ir siltināta, ar dubulto grīdu un “Ranil” jumta segumu. G. Kraučuna sola, ka kaķu mājas apkārtni regulāri uzraudzīs un arī sakops.

Lai šo ideju varētu īstenot dzīvē, paldies jāsaka celtniecības materiālu dāvinātājiem - SIA “Valkas meži” vadītājam Edgaram Gailītim, SIA “Arka pluss” īpašniekiem Mārai Zālītei un Dainim Jansonam un SIA “Pepi Rer” īpašniekam Imantam Šteinam.

Ja vēl kādu pilsētas mikrorajona iedzīvotāju interesē iespēja savā rajonā pie mājām uzstādīt šādu kaķu māju, kur patverties bez saimnieka palikušajiem kaķiem, aicināts zvanīt uz mobilo tālruni 25437695.