Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pastaiga mūzikā ar Sinfonietta Rīga pūtēju kvintetu

Pastaiga mūzikā ar Sinfonietta Rīga pūtēju kvintetu

Svētdien, 19.maijā pulksten 16.00 Kārķu baznīcā notiks koncerts „Pastaiga mūzikā ar Sinfonietta Rīga pūtēju kvintetu”. Aicinām ikvienu izmantot šo lielisko iespēju – baudīt starptautisku atzinību guvušo mūziķu: Ilonas Meijas (flauta), Pētera Endzeļa (oboja), Gunta Kuzmas (klarnete), Artūra Šulta (mežrags) un Jāņa Semjonova (fagots) priekšnesumus.                 

 

Koncertprogrammas mērķis ir – radīt interesi par klasisko mūziku, atskaņojot interesantus skaņdarbus, papildinot tos ar saistošiem stāstiem par skaņdarbiem, komponistiem, mūziķa darba specifiku un neparasto ikdienu. Piemēram, programmā iekļautais Lučiāno Berio „Op. Nr. Zoo” ir asprātīgs skaņdarbs, kur, pamīšus instrumenta spēlei, mūziķi lasa dzejas rindas. Savukārt, Ferenca Farkāša „Piecas senas Ungāru dejas” ir smalki un niansēti instrumentēts 5–daļīgs skaņdarbs, kurā izcili attēlotas senās raksturdejas, kas atklāj klasiskās mūzikas daudzveidību un aizrautību.

 

Koncerts notiek ar apvienības „Latvijas Koncerti”, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Valkas novada domes un Kārķu pagasta atbalstu, tā mērķis padarīt pieejamāku profesionālo mākslu lauku reģionos.

 

Būsiet gaidīti Kārķos, lai iepazītu, baudītu un iemīlētu klasisko mūziku!