Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Apceļo pasauli Valmierā

Apceļo pasauli Valmierā

Sestdien, 18.maijā Valmieras pilsdrupu estrādē no plkst. 11.00 līdz 14.00 norisināsies jauniešu organizācijas AIESEC Valmiera rīkotais starpkultūru festivāls „Globālais Ciemats 2013”.

Projekts tiek rīkots jau piekto gadu. Tā  mērķis ir nemainīgs – iepazīstināt Valmieras iedzīvotājus un pilsētas viesus ar dažādu tautu tradīcijām, veicinot interesi par citām kultūrām. Šogad pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja tikties ar pārstāvjiem no Ķīnas, Indijas, ASV, Pakistānas, Singapūras, Spānijas un Čīles, nogaršot šo kultūru tradicionālos ēdienus, piedalīties konkursos un baudīt koncertu. Pasākuma gaitā skanēs gan tradicionāla, gan mūsdienīga mūzika un dejas, kas atspoguļo gan Latvijas, gan citu tautu kultūras.

 

Darbosies arī bērnu stūrītis, kur mazākie "Globālā ciemata" viesi varēs radoši izpausties. Apmeklētājiem būs iespēja nofotografēties speciālā starpkultūru tematam veltītā fotostūrītī.

"Globālais Ciemats" ir pasākums, kura laikā ikvienam būs iespēja kaut uz mirkli apceļot pasauli tepat Valmierā. Ikdienā bieži nesanāk iepazīt dažādas kultūras un sajust starpkultūru vidi, tādēļ aicinām Valmieras iedzīvotājus un viesus doties apkārt pasaulei par baltu velti 18.maijā Valmieras pilsdrupu estrādē" stāsta AIESEC Latvija pārstāvniecības Valmierā vadītāja Gundega Vācere.

Par organizāciju 
AIESEC ir pasaulē lielākā studentu un jauniešu organizācija, kas darbojas jau 65 gadus. AIESEC mērķis ir atklāt un attīstīt jaunatnes līderības potenciālu, pozitīvi iespaidojot apkārtējo sabiedrību. Šobrīd vairāk nekā 2400 universitātēs 113 valstīs AIESEC nodrošina iespējas jauniešiem strādāt ārzemēs, attīstīt savas līdera spējas, izveidot personīgo kontaktu tīklu un atklāt virzienu un mērķus savai nākotnei. Latvijā AIESEC darbojas kopš 1995.gada. AIESEC Latvijā ir divas pārstāvniecības – Rīgā un Valmierā.