Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Mammadaba Latvijas orientēšanās diena

Mammadaba Latvijas orientēšanās diena

Ar mērķi popularizēt aktīvu atpūtu dabā pasākumā piedalīties aicina Pasaules Orientēšanās čempions Edgars Bertuks un AS „Latvijas valsts meži”!

Šajā dienā plecu pie pleca varēs orientēties gan mazdēls, gan vectētiņš, gan Pasaules orientēšanās čempions Edgars Bertuks, jo dalībai nav nekādu ierobežojumu. Īpaši tiek gaidīti visi, kas vēlas pamēģināt orientēšanos pirmo reizi, kā arī ģimenes ar bērniem, jo katrā pasākuma norises vietā būs pieejami arī bezmaksas orientēšanās instruktori.

Visas dienas garumā vairāk kā 20 Latvijas vietās – Rīgā, Valmierā, Vijciemā, Tērvetē, Madonā, Baldonē, Saldū, Smiltenē, Ikšķilē, Garkalnē, Siguldā un citur jebkurš interesents varēs izbaudīt, ko nozīmē orientēšanās sports. Pasaules čempions Edgars Bertuks 23. maijā orientēsies Tērvetes dabas parkā. Izvēlies savu pasākuma norises vietu šeit: www.mammadaba.lv/orientesanasdiena

„Atbalstīt orientēšanās sportu „Latvijas valsts mežiem” ir gandarījums jau daudzus gadus, jo tas ir dabai vistuvākais, demokrātiskākais un ģimenēm draudzīgākais sporta veids”, stāsta AS „Latvijas valsts meži” komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs. Viņu papildina Latvijas Orientēšanās federācijas pārstāvis Mārtiņš Vimba: „Ar orientēšanos mēs visi nodarbojamies ikdienā, kad klejojam pa lielveikalu plauktiem, pamācam taksistu pareiza ceļa izvēlē vai izvēlamies piemērotāko sabiedrisko transportu. Tikai šajās reizēs neviens nemēra izdarītās ceļa izvēles laiku un nesalīdzina ar citiem, kā tas notiek orientēšanās sportā. Tāpēc aicinu Mammadaba orientēšanās dienā izkustēties īpaši tos, kas orientēšanos vēl nav piedzīvojuši kā lielisku fiziskās aktivitātes veidu!”  
 
Orientēšanās dienas atklāšana notiks 23. maijā plkst. 11.00 Mežaparka estrādes teritorijā. Tur tiks ne tikai atklāts pasākums, bet arī apbalvotas Mammadaba Dēkas uzvarētāju klases.