Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Siguldas Novada svētki

Siguldas Novada svētki

Siguldas Novada svētki jau no 23.–26.maijam!

Šogad Siguldas Novada svētki ir nozīmīgi, jo Siguldas novads svin 10 gadu jubileju – svētki piedāvās plašu un vērienīgu programmu, kuru ikviens novadnieks varēs izbaudīt no 23.–26.maijam.

Pirmie svētku vēstneši 23.maijā būs vokālās grupas „Schola Cantorum Riga” un Ginta Pabērza (saksofons) gregoriskie dziedājumi Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā. 
 
Piektdien, 24.maijā no plkst.18.00–24.00, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā notiks ID karšu divu gadu jubilejas pasākums, kurā būs iespēja saņemt īpašus nakts piedāvājumus ID karšu īpašniekiem. Notiks aktīvas spēles ar zīmodziņu krāšanu, kurā varēs iesaistīties ar visu ģimeni.  
 
Piektdienas vakarā koncertzālē „Baltais flīģelis” jau ceturto reizi notiks arī mūsdienu mākslas projekts „Alternatīvais flīģelis”, kas šogad pulcēs māksliniekus no sešām valstīm un piedāvās iepazīties ar daudzveidīgu pasaules kultūru.

Sestdien, 25.maijā Svētku laukumā notiks novada ļaužu dižošanās ar savu amatu un talantu pasākumā „Diženi cilvēki – diženi darbi – dižens novads!”. Jau otro reizi Siguldas novada bibliotēka Svētku laukumā organizēs aktivitāti „Tiksimies Grāmatnieku ielā Nr.2!”, kurā no plkst.12.00–17.00 notiks grāmatu maiņa. Šajā dienā notiks arī siguldietes, grāmatu izdevējas Anitas Mellupes jaunās grāmatas "Satiekamies Siguldas novadā! Atmiņas, likteņstāsti, fotoarhīvi" atvēršana, kā arī lasīšanas zibakcija.

Plkst.19.00 notiks tradicionālais Svētku gājiens no Siguldas dzelzceļa stacijas līdz Jaunās pils dārzam, bet vakaru noslēgs Novada svētku lielkoncerts Siguldas pilsdrupu estrādē.

Svētdien, 26.maijā no plkst.12.00, Siguldas Jaunās pils dārzā notiks radošās darbnīcas un novadnieku koncerts. Plkst.15.00 bērni tiks aicināti uz festivālu „Izlaidums Brīnumskapī!”. Savukārt Siguldas novada Kultūras centrā  no plkst.10.00–16.00 norisināsies jau trešā Veselības diena, kurā Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji varēs bez maksas apmeklēt ārstus, piedalīties sportiskās aktivitātēs un gūt vērtīgu informāciju dažādās lekcijās.

Novada svētku programma.

Pasākumu laikā paredzēti satiksmes ierobežojumi.