Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Velokross Ozolkalnā

Aigars Kalējs

2013. gada 16. maijs 13:20

2
Velokross Ozolkalnā

Velokross Ozolkalnā jau 5.reizi – izaicinošs dalībniekiem un aizraujošs skatītājiem

 

Šīs nedēļas nogalē, 18.maijā, jau piekto reizi notiks Velokross Ozolkalnā, kas sportistiem, aktīvās atpūtas cienītājiem un ģimenēm tradicionāli piedāvā interesantu, izaicinošu un mazliet ekstrēmu piedzīvojumu bijušās Cīrulīšu bobsleja trases apkārtnē.

 

Lai sacensības būtu interesantākas, šī, jubilejas gada MTB velokrosa organizatori ir parūpējušies par jauniem tehniskiem elementiem un „odziņu” – trase vedīs pāri smagajai automašīnai, akmeņu uzbērumam un citiem šķēršļiem, kas velobraukšanu padarīs aizraujošāku gan pašiem sacensību dalībniekiem, gan skatītājiem.

MTB velokrosa distance vedīs gar bijušo Cīrulīšu bobsleja trasi, augšup un lejup pa Ozolkanu un Vāļu kalnu, piedāvājot motivēt sevi gan stāviem kāpumiem, gan straujiem nobraucieniem.

 

MTB velokrosa pirmais starts būs plkst.12.00, kurā startēs S12, V12, V14, Jaunietes, Jaunieši, Tautas klases kungi, Tautas klase dāmas.

Savukārt plkst.13.20 uz starta stāsies sievietes S-Elite, S-U23, S, S-35, S-45 grupās un vīri V-Elite, Junioru, V, V-U23, V, V-30, V-40, V-50 grupās.

Sacensību dalībniekiem distance būs jāveic 5 km apļos, kuru skaits atkarīgs no vecuma grupas (nolikumu skatīt http://saliedet.lv/lv/Radiem-un-draugiem/velokross-2013.html).

Starta un finiša zonā Ozolkana virsotnē no plkst.12.00 līdz 14.00 notiks arī bērnu individuālās sacensības, kurās aicināti piedalīties bērni no 3 līdz 12 gadu vecumam.

Paralēli Velokrosam Ozolkanā notiks arī MySport MTB kausa 2.posms (nolikumu skatīt http://mysport.lv/mtbnolikums).

 

Sacensību dalībnieki tiks vērtēti katrā vecuma grupā, ātrākais kungs un ātrākā dāma saņems Velokrosa čempiona kausu. Tā kā šīs būs Velokrosa Ozolkalnā 5.jubilejas sacensības, katrs to dalībnieks sākot no S-12 un V-12 grupas saņems īpašo Saliedet.lv Velokrosa Ozolkalnā piemiņas medaļu, tāpat arī notiks loterija un sacensību atbalstītāji pasniegs speciālās balvas dažādās nominācijās.

MySport pirmos sešus V-Elite grupas dalībniekus un pirmās trīs S-Elite grupas dalībnieces apbalvos ar naudas prēmijām. MySport MTB kopvērtējums tiks veikts atbilstoši MySport MTB kausa kopējam nolikumam.

 

Velokrosu Ozolkanā atbalsta MySport, Tolmet - SIA Stingers Vidzeme, Piebalgas alus, Virsotne, MAXLAT IK, Ozolkalns, Strazdu grava, Livonija, HIGH5, Tīrības nams, Amatas novada pašvaldība.

 

Velokrosu Ozolkalnā organizē Aigars Kalējs un Saliedet.lv, vairāk www.saliedet.lv un e-pastā aigars@saliedet.lv , tālr.29184537.