Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Futbola komandas no Valkas un Valgas aicina pieteikties turnīram „Latvija un Igaunija 100+”

Futbola komandas no Valkas un Valgas aicina pieteikties turnīram „Latvija un Igaunija 100+”

Latvijas un Igaunijas Futbola federācijas aicina pieteikties turnīrā dažādu vecuma grupu un profesionalitātes komandas. Pasākums notiks 29.jūnijā vienlaicīgi vairākās vietās Latvijā un Igaunijā. 

Valkas un Valgas komandas aicinātas pieteikties pie pilsētu sporta speciālistiem (Valkā – pie Nadeždas Blūmas, 29164340, nadezda.bluma@valka.lv). 

Gaidītas ne tikai profesionālās futbola organizācijas, bet arī  amatieru un sieviešu, bērnu, jauniešu, kā arī tieši šim turnīram veidotas komandas – žurnālisti, mākslinieki, politiķi, banku un finanšu struktūru darbinieki, nevalstiskās organizācijas, studenti, veterāni, kā arī citu sporta veidu un profesiju, pašvaldību, uzņēmumu vai iestāžu pārstāvji. Komandas pašas var sameklēt sev vēlamos pretiniekus kaimiņvalstī un vienoties par spēles vietu un laiku, paziņojot par to Latvijas Futbola federācijai (LFF).

 Ja komanda nevar atrast pretinieku, LFF aicina reģistrēt savu komandu un spēles partnerus piemeklēs organizatori. Pieteiktās spēles tiesās futbola federāciju nosūtītie tiesneši. Katra spēle šī projekta ietvaros tiks reģistrēta LFF mājas lapā un katrs punkts, ko izcīnīs Latvijas pārstāvji, tiks iekļauts kopējā turnīra ieskaitē. Tādejādi noslēgumā tiks noteikta turnīra uzvarētājvalsts. 

2012.gada septembrī LFF un Igaunijas Futbola federācija vienojās par kopēja futbola turnīra atjaunošanu, kas paredz diennakts laikā  katrā valstī aizvadīt ne mazāk kā simts (100+) spēles starp abu valstu profesionālajām un amatieru futbola komandām. Pirmās  un pagaidām vienīgās šāda veida sacensības notika 2001.gada 22.jūnijā un toreiz sacensību kopvērtējumā ar rezultātu 54 pret 47 (kopējo vārtu attiecību 274:242) virsroku guva Latvija. 

„Šī pasākuma mērķis ir apvienot abas valstis ar futbola palīdzību. 2013.gada 29.jūnijā Igaunijas un Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti spēlēt futbolu, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, atrašanās vietas vai tehniskajām iemaņām. Šī ir lieliska iespēja latviešus un igauņus satuvināt kopā vienotā pasākumā, un spēles kļūs par zīmīgu notikumu ne tikai konkrēto komandu, bet arī abu valstu savstarpējās sadarbības veicināšanā. Šādi mēs varam satuvināt mūsu cilvēkus kopā arī kultūras kontekstā," futbola turnīra atjaunošanas kopējo mērķi raksturo Igaunijas Futbola federācijas prezidents Aivars Pohlaks. 

„Futbols gan Latvijā, gan Igaunijā ir attīstījies un šobrīd kļuvis par stabilu vērtību abu valstu sporta dzīvē. Taču futbola kā spēles izaugsme nav iedomājama bez tradīciju uzturēšanas. Viena no šādām tradīcijām ir kopēja futbola turnīra organizēšana starp Latviju un Igauniju. Uzskatu, ka mūsu profesionālie klubi un amatieru komandas ar lielāko prieku 2013.gada 29.jūnijā pieņems uzaicinājumu piedalīties kopējā turnīrā ar kaimiņvalsts Igaunijas futbolistiem, turklāt tādejādi šī būs lieliska iespēja pārliecināties, kuras valsts pārstāvji šobrīd ir labāki," tradīciju uzturēšanu futbolā atbalsta LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis