Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Motokross - Latvijas Federācijas kausa izcīņa

Evita Brokāne

2013. gada 20. maijs 11:56

176
Motokross - Latvijas Federācijas kausa izcīņa

Šīs nedēļas nogalē, 25. un 26.maijā, Gulbenes novada Daukstu pagasta Staru mototrasē atkal rūks motocikli. Sestdien sportisti startēs Latvijas Federācijas kausa izcīņas posmā, savukārt svētdien notiks cīņas par Latvijas Televīzijas kausu.

 

Sestdienas sacensības notiks pēc klasiskā motokrosa principiem. Uz starta stāsies “MX 85”, “MX 65”, “MX 50”,  “kvadri 50”, “kvadri 100”, “kvadri 200”,  “MX kvadri”, “MX 2 junioru”, “MX 2”, “MX 1”, dāmu un senioru klases dalībnieki. Kā jaunums paredzēta arī bērnu blakusvāģu klase, kurā dalībnieku nebūs daudz, tomēr tās mērķis ir sākt audzināt jaunos sportistus šajā klasē jau kopš mazotnes. Sportisti sestdien jau no rīta veiks treniņus un kvalifikācijas braucienus, savukārt sacensības sāksies pulksten 12.20. Dienas gaitā visu klašu braucēji veiks divus braucienus un pēc abu braucienu rezultātu summas tiks apbalvoti labākie.

 

Sacensību organizators Intars Sabulis stāsta, ka svētdien Televīzijas kausa izcīņas sacensības būs līdzīgas, kādas tās ir notikušas jau kādreiz. Šajā dienā uz starta izies tikai trīs klašu sportisti - “MX 85”, kas cīnīsies par Gulbenes novada kausu, un “MX 1” un “MX 2” klases sportisti, kas cīnīsies par Latvijas Televīzijas kausu. Šeit cīņas sāksies jau ar kvalifikāciju. Pēc tam “MX 1” un “MX 2” klases sportistiem būs jāveic arī divi pusfināla braucieni, pēc kuriem sekos trīs finālbraucieni. Šajos trīs finālbraucienos ir jācenšas iegūt maksimālais punktu skaits, lai tiktu uz superfinālu. Superfinālā “MX 1” un “MX 2” klases sportisti apvienosies un brauks piecus braucienus. Vienā braucienā būs jānobrauc trīs apļi, bet tūlīt pēc finiša jau atkal jādodas uz startu nākamajam braucienam. Braucot ilgāku laiku vienā braucienā, sportists nostāda savu ritmu un tajā arī brauc. Šajā sacīkšu formātā šis ritms tiek izjaukts, bet tādējādi uzvarētāja kausu saņem tiešām pats spēcīgākais un izturīgākais sportists,” saka I.Sabulis. “MX 85” klases braucēji veiks četrus braucienus.

 

Sacensībās solījušies startēt viena no šobrīd spēcīgākajiem Latvijas motoklubiem “MX Moduls” pārstāvji, kā arī citi spēcīgi sportisti, būs arī pārstāvji no Igaunijas, interesi izrādījuši arī Krievijas sportisti. Protams, startēs arī mūsu pašu novada motobraucēji.

 

I.Sabulis atklāj, ka ir veikti uzlabojumi arī trasē, paaugstinot tramplīnus, tādējādi sportistiem būs augstāks lidojums, savukārt - skatītājiem interesantāk skatīties. “Sacensības būs dinamiskas un interesantas. Turklāt arī skatītājiem svētdien būs iespēja piedalīties sacensībās - skrējienā augstajā kalnā. Uzvarētājiem par balvām rūpēsies “Lāčplēša alus” un “Cido”,” stāsta I.Sabulis, aicinot apmeklēt motokrosu.