Ziemellatvija.lv ARHĪVS

"Smiltene/ BJSS" pārliecinoši sagrauj Rīgas "United"

Toms Markss

2013. gada 25. maijs 08:36

374
"Smiltene/ BJSS" pārliecinoši sagrauj Rīgas "United"

"Smiltene/ BJSS" pārliecinoši sagrauj Rīgas "United"

Latvijas Futbola čempionāta 2. līgas Vidzemes reģiona turnīra spēlē FK "Smiltene/ BJSS" izbraukumā ar 5:0 sagrāva vietējo Rīga "United" vienību. Smilteniešu labā vārtus guva Kristaps Rakštelis, Elvis Teremko, Edgars Jansons un Jānis Priede, bet spēles pirmajā pusē pretinieki raidīja bumbu savos vārtos.

Abas komandas jauno sezonu iesāka ar mainīgām sekmēm. Smiltenieši ar 4:1 pārliecinoši apspēlēja „Aizkraukli”, bet „United” komandas, kuras sastāvu veido galvenokārt ārzemju futbolisti, pirmajā cīņā ar 0:6 kapitulēja Staiceles „Bebriem”.

FK „Smiltene/ BJSS” komandas sākumsastāvā  galvenais treneris Raimonds Dūmiņš, bez jau ierastajiem pamatsastāva spēlētājiem, laukumā sūtīja jauno Eduardu Veģeri un pieredzējušo Aivi Junkeru.

Jau no spēles pirmajām minūtēm pārsvars laukumā  piederēja smilteniešiem, kas lai arī bija viesu lomā, daudz variantus internacionālajai „United” komandai nedeva. Pirmajās minūtēs lieliskas iespējas atklāt rezultātu bija Edgaram Jansonam, Elvim Teremko un citiem futbolistiem. Pretinieki prat atbildēt ar atsevišķiem pretuzbrukumiem, no kuriem vienā sava meistarība bija jāparāda arī Smiltenes vārtsargam Gvido Ķikānam.

Puslaika vidū bumba atrada ceļu rīdzinieku vārtos. Pēc labi izspēlēta smilteniešu uzbrukuma, „United” spēlētājs raidīja bumbu savos vārtos. Turpinājumā joprojām laukumā aktīvāk darbojās viesi, vairākkārt nonākot labās vārtu gūšanas iespējās. Vienu no tām izmantoja Kristaps Rakštelis, kurš pēc teicamas partneru piespēles sita precīzi no labās vārtu stūra. Puslaika beigās spēlē jāiesaistās bija arī Ķikānam, tomēr mūsu vārtsargs laboja nelielās neprecizitātes aizsardzībā. Pēc pirmajām 45 minūtēm rezultāts 2:0.

Otrajā puslaikā spēles gaita būtiski nemainījās. Pārliecinoši ātrāki un precīzāki laukumā  bija Smiltenes futbolisti. Puslaika sākumā pirmos vārtus izdevās gūt jaunajam komandas kapteinim Elvim Teremko, kurš panāca 3:0. Treneris Raimonds Dūmiņš nekautrējās veikt vairākas spēlētāju maiņas, laukumā gan jaunos, gan arī pieredzējušos futbolistus.


Sekmīgi Smiltenes futbolistiem izdevās noslēgt vienu no saviem kārtējiem uzbrukumiem, kad teicamu parteru piespēli vārtu guvumā pārvērta Edgars Jansons. Šie gan nebija pēdējie vārti spēlē, jo drīz vien Smiltenes līdzjutējiem, kas bija ieradušies Rīgā, uzgavilēt lika uz maiņu nākušais Jānis Priede. Pēdējās Smiltenes komandas sastāvā notika arī vārtsargu maiņa. Ķikāna vietā laukumā devās Oskars Šaicāns, kurš ar saviem pienākumiem tika galā labi. Spēle noslēdzās ar pārliecinošu FK „Smiltene/ BJSS” uzvaru visā spēlē 5:0.

Turnīra tabulā smiltenieši ar sešiem punktiem dala pirmo vietu 10 komandu konkurencē. Nākamā spēle komandai gaidāma 31. maijā, kad Smiltenē viesosies vieni no galvenajiem favorītiem - „Upesciems”.