Ziemellatvija.lv ARHĪVS

FK „Smiltene/ BJSS” futbolisti piektdien uzņems pēdējo gadu čempionu „Upesciemu”

Toms Markss

2013. gada 30. maijs 21:07

364
FK „Smiltene/ BJSS” futbolisti piektdien uzņems pēdējo gadu čempionu „Upesciemu”

Piektdien, 31. maijā, Tepera stadionā Smiltenē norisināsies Latvijas Futbola čempionāta 2. līgas Vidzemes reģiona trešās kārtas spēle, kurā vietējais FK „Smiltene/ BJSS” uzņems pēdējo gadu vairākkārtējo čempionvienību SK „Upesciems”. Spēles sākums pulksten 19.00.

FK „Smiltene/ BJSS” pirms šīs sezonas notikušas virkne pārmaiņu. Par komandas galveno treneri kļuvis Raimonds Dūmiņš, nomainījušies arī virkne spēlētāju. Sastāvā atgriezies pieredzējušais vārtsargs Gvido Ķikāns, vidējās līnijas spēlētājs Aivis Junkers un citi. Komandā aizvien labāk iekļaujas jaunie spēlētāji, no kuriem jāizceļ Kristaps Ozols. Par vienības kapteini iecelts talantīgais uzbrucējs Elvis Teremko, kurš tāpat kā Kārlis Ozols, Dairis Zariņš un Edgars Jansons spēlē arī 1. līgas čempionātā.

Jauno sezonu smiltenieši iesākuši pārliecinoši. Tiesa, jāņem vērā arī tas, ka pretinieki nav bijuši no tiem spēcīgākajiem. Ar 4:1 tika apspēlēta „Aizkraukle”, bet ar 5:0 sagrauti arī no ārzemniekiem veidotā Rīgas „United”.

Piektdienas vakarā Tepera stadionā ieradīsies vieni no čempionāta galvenajiem favorītiem un pēdējo gadu uzvarētāji –SK „Upesciems”. Arī šogad komandai izdevies saglabāt praktiski visus savus vadošos spēlētājus, kuru vidū arī smilteniešiem labi pazīstamie Igors Teremko un Ivars Lukaševics.

Bet lielākās zvaigznes upesciemiešiem neapšaubāmi ir Nauris Baranovskis un Edijs Daņilovs, kurš aizvadījis vairākas sezonas virslīgā, spēlējot „Liepājas Metalurga” sastāvā. Upesciemiešiem čempionāts, tāpat kā pērn, nav iesācies kā cerēts, jo divās spēlēs izcīnīts viens punkts. Tiesa, nevar nerespektēt arī abus pretiniekus. Pirmajā spēlē zilbaltie ar 1:2 piekāpās vieniem no čempionāta galvenajiem favorītiem FC „Marienburg”, bet otrajā cīņā nospēlēja 2:2 pret sīkstajiem Staiceles „Bebriem”.

Pagājušā gadā Smiltene un Upesciems uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā spēlē smiltenieši uzvarēja ar 2:1, bet otrajā piekāpās sīvā cīņā ar 2:3. Gaidāms, ka arī šoreiz spēle būs spraiga līdz pat pēdējai minūtei.

Ikviens futbola cienītājs tiek aicināts piektdienas vakarā doties uz Tepera stadionu, lai klātienē vērotu aizraujošo cīņu starp FK „Smiltene/ BJSS” un SK „Upesciems” komandu. Spēles sākums pulksten 19.00