Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pašvaldības vēlēšanas Valkā norit mierīgi

Inga Karpova

2013. gada 1. jūnijs 16:58

6161
Pašvaldības vēlēšanas Valkā norit mierīgi

Lai ievēlētu jaunos pašvaldības deputātus, novada vēlētājiem ir dota iespēja novēlēt divos vēlēšanu iecirkņos – pilsētas kultūras namā un J. Cimzes mūzikas skolā. “Ziemeļlatvija” novēroja, ka pēc pulksten 14 abos iecirkņos vēlētāju straume nerimās. Jāatzīst, ka aktīvāk vēlētāji apmeklēja vēlēšanu iecirkni mūzikas skolā.

Pilsētas kultūras namā strādā  Vēlēšanu iecirknis Nr. 884. Vēlēšanu iecirkņa priekšsēdētājs Arturs Skrūzmanis “Ziemeļlatvijai” stāsta, ka līdz dienas vidum savu izvēli jau bija izdarījis 461 vēlētājs. Trijās iepriekšējās balsošanas dienās savu balsi par kādu no trim deputātu kandidātu sarakstiem atdeva 312 vēlētāji. Salīdzinot ar 2009. gada pašvaldības vēlēšanām, iepriekšējās balsošanas priekšrocību izmantojuši nedaudz mazāk vēlētāji, bet iecirkņa darba ritms šajās vēlēšanās esot spraigāks. Dati rāda, ka no pulksten 7, kad durvis vēra iecirknis, līdz pulksten 8 bija nobalsojuši 37 cilvēki. Šādu vēlētāju aktivitāti A. Skrūzmanis vērtē kā normālu situāciju.

“Vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļus nelamā. Veiksmīgi turamies pretim. Bija arī viens neliels pārpratums. Balsotājs nāca pie komisijas locekļiem ar trim vienādām vēlēšanu zīmēm no vienas partijas. Tas tika uzreiz novērst un vēlētājs saņēma pareizu vēlēšanu zīmju komplektu,” stāsta A. Skrūzmanis. Viņā norāda, ka daudzi vēlētāji izmanto iespēju nobalsot savā dzīvesvietā. Vēlēšanu iecirkņa locekļi devās pie 60 Valsts sociālās aprūpes centra “Vidzeme” filiāles “Valka” iemītniekiem, kuri bija izteikuši vēlmi novēlēt savā atrašanās vietā. 

Savukārt iespēju šajā iecirknī  novērot vēlēšanu gaitu izmantoja tikai Vidzemes partija.

Vēlēšanu iecirkņa Nr.885 priekšsēdētājs Guntis Freibergs, vērtējot vēlēšanu gaitu, uzskata, ka vēlētāju aktivitāte ir pietiekami liela. No iecirkņa durvju vēršanas pulksten 7 līdz pulksten 8 jau bija nobalsojuši 28 vēlētāji. Savukārt līdz pulksten 15.30 jau bija nobalsojuši 650 vēlētāji. Iepriekšējās trijās priekšvēlēšanu dienās savu balsi par kādu no trim sarakstiem atdeva 300 vēlētāji.