Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes novadā vēlēšanās uzvar līdzšinējā mēra saraksts

ziemellatvija.lv

2013. gada 2. jūnijs 08:37

7062
Smiltenes novadā vēlēšanās uzvar līdzšinējā mēra saraksts

Smiltenes novadā pēc provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem pārliecinoši vadībā (2082 balsis) ir Politiskās partijas "Reģionu alianse " veidotais saraksts ar līdzšinējo domes priekššēdētāju Aināru Mežuli vadībā. Viņš arī saņēmis visvairā plusu - 1018. Vēl no šī saraksta ievēlēti - Ivars Ādamsons, Kaspars Markss, Guntars Markss, Andrejs Lācis, Inese Raiskuma un Gunta Mangale. Visvairāk svītrota šajā sarakstā ir Pārsla Jansone (292).

Otrā vietā ar 28,82% (1378 balsis) vēlētāju atbalstu ierindojas Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ar saraksta līderi Gintu Kukaini vadībā, kurš ieguvis 621 plusu. Jāpiebilst, ka viņam arī otrais lielākais mīnusu skaits (128), aiz Ivetas Purmales, kas saņēmusi 133 svītrojumus. Šim sarakstam četri deputātu "krēsli" - G. Kukainim, Aigaram Dudelim, Velgai Mālkalnei un Aigaram Veldrem.

Pēdējie šajās vēlēšanās ar 1268 balsīm ir Partijas "VIENOTĪBA" kandidāti, kuriem arī četras deputātu vietas. Visvairāk plusu saņēmusi saraksta līdere Ilze Vergina (590), viņai arī otrais mazākais svītrojumu skaits - tikai 89. Vēl no šī saraksta ievēlēti - Tija Zaļkalne, Otārs Putrālis un Ivars Joksts. Visvairāk svītrojumu saņēmusi Zaiga Krūmiņa (175). 


No līdzšinējiem deputātiem, kas kandidēja atkārtoti, nav ievēlēti - Biruta Sorokina, Birute Mežale, Dzintra Medne un Dzintars Zvaigzne. Laima Garklāva un Raitis Melderis uz šo sasaukumu nekandidēja.


ŠEIT SĪKĀK