Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes novada domes vadībā, visticamāk, pārsteigumi nav gaidāmi

LETA

2013. gada 12. jūnijs 15:21

550
Smiltenes novada domes vadībā, visticamāk, pārsteigumi nav gaidāmi

 Smiltenes novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē, kas notiks 14.jūnijā plkst.13, visticamāk, visiem trim politiskajiem spēkiem izdosies vienoties par vienu vadības modeli un mēra kandidātu un izteikta opozīcija neizveidosies, sarunā ar aģentūru LETA pieļāva novada domes līdzšinējais priekšsēdētājs un mēra amata kandidāts Ainārs Mežulis ("Reģionu alianse").

Arī četras vietas domē ieguvušās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai''/LNNK (NA) pārstāvis Gints Kukainis nenoliedza, ka šāds scenārijs piektdien varētu arī īstenoties, tajā pašā laikā viņš neizslēdz arī iespēju, ka vai nu pats, vai arī kāds kolēģis no NA vai "Vienotības" varētu kandidēt uz priekšsēdētāja amatu vai citiem amatiem domē. "Katra partija jau vēlēšanās piedalās ne tikai tāpēc, lai piedalītos vēlēšanās," savu nostāju komentēja Kukainis, norādot, ka gala lēmumu pieņems tikai piektdien, tomēr, visticamāk, balsojums būs vienbalsīgs visiem trim sarakstiem.

Savukārt "Vienotības" saraksta Smiltenes novadā līdere, līdzšinējā Smiltenes novada domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vergina aģentūrai LETA atklāja, ka pati kandidēt domes priekšsēdētāja amatam noteikti neplāno, taču apsver iespēju pretendēt uz priekšsēdētāja vietnieka amatu. Gala lēmums par to, kam "Vienotība" atdos savas četras balsis, gan vēl neesot pieņemts, bet, kā norādīja Vergina, "būtu tikai godīgi, ja iedzīvotāju vēlmes, visvairāk balsu atdodot par Mežuļa kungu, tiktu arī respektētas un viņš varētu turpināt savu darbu".

LETA jau ziņoja, ka Smiltenes novada domes vēlēšanās lielāko iedzīvotāju atbalstu guvusi politiskā partija "Reģionu alianse", par kuru nobalsojuši 43,54% vēlētāju, tādējādi nodrošinot tai septiņus no 15 krēsliem.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ar 28,82% atbalstu Smiltenes novada domē ieņems četras vietas, bet par partiju "Vienotība" nobalsojuši 26,52% vēlētāju, tā nodrošinot četras vietas domē.

Smiltenes novada vēlēšanās piedalījušies 4746 iedzīvotāji jeb 42,68% balsstiesīgo.