Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Beverīnas novadu vadīs trikātiete Cilda Purgale

Aldis Dubļāns

2013. gada 20. jūnijs 09:21

1038
Beverīnas novadu vadīs trikātiete Cilda Purgale

19. jūnijā “Pagastmājā” Mūrmuižā notika Beverīnas novada jaunievēlētās domes pirmā sēde, kurā par domes priekšsēdētāju tika ievēlēta Cilda Purgale un par viņas vietnieku – Sergejs Melngāršs.


Beverīnas novada mājaslapa informē, ka uz sēdi bija ieradušies visi deviņi ievēlētie domes deputāti – Aivars Miruškins, Cilda Purgale, Inguna Kondratjeva, Iveta Rambola, Māris Zvirbulis, Mārtiņš Ābele, Sandris Brālēns, Sergejs Melngāršs un Uldis Podnieks, ar kuriem domes sēdē klātesesošos iepazīstināja vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ineta Niezere.


Sēdē vienīgais darba kārtības jautājums bija par Beverīnas novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanu. Inguna Kondratjeva no vēlēšanu apvienības “Abulieši” priekšsēdētājas amatam izvirzīja Cildu Purgali. Savukārt Māris Zvirbulis no vēlēšanu apvienības “Beverīnas spēks” izvirzīja Sandri Brālēnu.


Abi kandidāti izsacīja savu redzējumu par novada vadīšanu turpmākos četrus gadus. Par Beverīnas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju ar piecām balsīm “par” ievēlēta Cilda Purgale. S. Brālēna kandidatūru atbalstīja četri deputāti. Abiem divas balsis bija “pret”.Sēde turpinājās ar jaunievēlētās priekšsēdes uzrunu. Viņa arī ierosināja turpināt sēdi un ievēlēt priekšsēdētāja vietnieku. Aivars Miruškins no vēlētāju apvienības “Savieši” šim amatam ieteica Sergeju Melngāršu. Par viņu balsoja pieci deputāti, bet pret bija četri.


C. Purgale pateicās visiem, kuri viņai uzticējuši šo amatu un solīja nemainīt novada administratīvo centru, ja vien to nevēlēsies iedzīvotāji. Viņa ir gatava turpināt un atbalsta S. Brālēna kopdarbības aizsākumus novada turpmākajai attīstībai.