Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Par Valkas novada domes priekšsēdētāju ievēl Ventu Armandu Kraukli

Inga Karpova

2013. gada 20. jūnijs 11:49

38489
Par Valkas novada domes priekšsēdētāju ievēl Ventu Armandu Kraukli

Šodien pulksten 10 notika pirmā jaunā sasaukuma Valkas novada domes sēde. To vadīja novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Helēna Kurme. Sēdes galvenais un vienīgais jautājums bija novada domes priekšsēdētāja vēlēšanas. Tās notika atklāti, metot personificētus vēlēšanu biļetenus vēlēšanu urnā.

Jebkuram no 15 ievēlētajiem novada deputātiem bija tiesības izvirzīt savu priekšsēdētāja amata kandidatūru. Deputāte Unda Ozoliņa (Vidzemes partija) par mēra amata kandidātu izvirzīja Ventu Armandu Kraukli. Savukārt Aivars Sjademe (Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!” - “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”) par mēra amata kandidātu izvirzīja savu kandidatūru.

Ar 13 deputātu balsīm par un divām pret par jauno novada domes priekšsēdētāju ievēlēja Ventu Armandu Kraukli. Pret viņu balsoja A. Sjademe un no viņa vadītā saraksta ievēlētais deputāts Guntis Bašķis.

Šodien pulksten 14 notiks novada domes ārkārtas sēde, kurā tiks apstiprinātas izmaiņas novada domes nolikumā, ievēlēti novada domes priekšsēdētāji vietnieki, kā arī izlemts par novada domes priekšsēdētāja darba organizāciju.