Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Mandātu noliek Strenču novada deputāts

Sandra Pētersone

2013. gada 27. jūnijs 20:15

830
Mandātu noliek Strenču novada deputāts

Strenču novada domes jaunievēlētajā lēmējvarā drīzumā  ir gaidāmas izmaiņas. Deputāta mandātu nolēmis nolikt Aivars Auniņš  (centriskā partija “Latvijas Zemnieku savienība”). 

Strenču novada domes sēdē, kas notika 26. jūnijā, deputāti izskatīja A. Auniņa iesniegumu ar lūgumu atbrīvot viņu no deputāta pienākumu pildīšanas. A. Auniņš ir arī Strenču novada domes izpilddirektors.

“Likums “Par pašvaldībām” aizliedz vienlaicīgi būt deputātam un izpilddirektoram. Esmu nolēmis turpināt strādāt pašvaldībā par izpilddirektoru,” “Ziemeļlatvijai” atzīst A. Auniņš.

Deputāti viņa iesniegumu atbalstīja un vienbalsīgi nolēma atbrīvot no deputāta pienākumu pildīšanas, sākot no 1. jūlija.

Tagad A. Auniņa iesniegumu izskatīs Strenču novada Vēlēšanu komisija un piedāvās pildīt deputāta pienākumus nākamajam  kandidātam LZS sarakstā, kurš ieguvis visvairāk vēlētāju balsu aiz A. Auniņa. Tas ir Jērcēnu pagasta zemnieku saimniecības “Dārznieki” īpašnieks Dainis Zuika.

Lēmumu viņš jau ir pieņēmis un sarunā ar “Ziemeļlatviju” atzina, ka piekritīs pildīt deputāta pienākumus.

Par nākamo deputātu, kurš stāsies A. Auniņa vietā, Vēlēšanu komisija informēs Strenču novada lēmējvaru nākamajā domes sēdēm informē komisijas priekšsēdētāja Sarmīte Rodziņa.

1. jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās LZS ieguva Strenču novadā vienu no deviņiem deputāta mandātiem.