Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Londonas Universitātes Karaliskās Holoveja koledžas kora koncerts

Justīne Deičmane

2013. gada 28. jūnijs 13:20

26
 Londonas Universitātes Karaliskās Holoveja koledžas kora koncerts

Pirmdien, 1.jūlijā, plkst.19.00 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā koncertu sniegs Londonas Universitātes Karaliskās Holoveja koledžas koris, kas ir viens no labākajiem koledžu jauktajiem koriem Lielbritānijā. Koris sniedz ap 50 koncertiem gadā, un tas specializējies vēlās renesanses un mūsdienu skaņdarbos, īpašu uzmanību pievēršot Baltijas valstu mūzikai.

Londonas Universitātes Karaliskās Holoveja koledžas koris klausītājiem piedāvās aptuveni stundu garu programmu, tajā iekļaujot 12 dziesmas, kuras komponējuši autori no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas un Īrijas.

Koris dibināts 1886.gadā  kā sieviešu koris. Šobrīd tas kļuvis par jaukto kori, un tajā ir 24 dalībnieki. Kopš 2005.gada tā diriģents ir Ruperts Gafs, kurš ir Londonas Universitātes Karaliskās Holoveja koledžas kormūzikas direktors un ērģelnieks. Viņa vadībā koris ieguvis starptautisku atzinību, tostarp par priekšnesumiem un mūzikas ierakstiem, ko radījuši Baltijas valstu komponisti. Šovasar iznāk kora jaunākais ieraksts „Kreek's Notebook”, kura mūzikas autori ir Baltijas valstu pārstāvji – Tõnu Kõrvits, Arturs Maskats un Pēteris Plakidis. Kora diskogrāfijā jau ir ieraksti ar Riharda Dubras un Vytautas Miškina mūziku. Kora muzikālo pavadījumu spēlē ērģelnieki Viljams Meisons un Metjū Serlss.

Braucot tūrē pa Baltijas valstīm, Londonas Universitātes Karaliskās Holoveja koledžas koris atklās Viljandi senās mūzikas festivālu Tallinā, kur uzstāsies kopā ar Tallinas kamerorķestri, un sniegs koncertus Latvijas un Lietuvas lielākajās baznīcās.