Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Volejbola laukumiem Smiltenē - slodze

Sandra Pētersone

2013. gada 3. jūlijs 08:23

1066
Volejbola laukumiem Smiltenē - slodze

Smiltenē, laukumos pie Tepera ezera, sestdien, 29. jūnijā, sākās Smiltenes novada atklātais čempionāts smilšu volejbolā.


Sacensībās būs četras kārtas, no kurām ieskaitē vērtēs trīs labākās. Novada atklāto čempionātu smilšu volejbolā rīko launkalnietis, volejbola entuziasts Jānis Cīrulis sadarbībā ar Smiltenes sporta centru.


Sakopj entuziasti

Pirmajā kārtā, intensīvi izmantojot četrus laukumus, sacentās 10 komandas. Uzvarēja Jānis Lapiņš un Rolands Aģis. Otrajā vietā - Ģirts Brakmanis un Evija Vaitkusa. Trešo vietu izcīnīja Elza Cīrule un Zane Cera. Elza ar pārinieci Zani apspēlēja savu tēvu Jāni Cīruli un Armandu Briedi, kuri ierindojās ceturtajā vietā.


Čempionāta nākamā kārta notiks šo sestdien, 6. jūlijā. Sākums - pulksten 10.

Pirms čempionāta Smiltenes volejbola entuziasti Jānis Cīrulis, Armands Briedis, Elza Cīrule, Kalvis Kurcalts un Kristaps Kurcalts saveda kārtībā visus četrus smilšu volejbola laukumus, kas iekļaujas sporta un atpūtas kompleksā “Teperis”. Darbus organizēja J. Cīrulis, kurš ir arī biedrības “Smiltenes volejbola skola” vadītājs, piesaistot sava uzņēmuma SIA “Mežoles Mežs” lieljaudas tehniku. Tā vienlaicīgi ar zemes frēzēšanu veica arī līdzināšanas darbus. Ar tehniku strādāja Heindriks Pundurs.


J. Cīrulis atzīst, ka smilšu volejbola laukumi bija novesti līdz kritiskai robežai, pārvērsti lielās bedrēs, malas aizaugušas ar nezālēm.

“Normāla volejbola spēlēšana vairs nebija iespējama. Katru gadu laukumos tiek organizēts Smiltenes atklātais smilšu volejbola čempionāts. Šajā sezonā arī Jānis Lapiņš organizē “Mid - land” volejbola turnīru otradienas vakaros. Mēģinājām sarunāt laukumu līdzināšanu ar viņu, bet tālāk par solījumiem netikām,” stāsta J. Cīrulis.

Meklēs risinājumu

Smilšu volejbola laukumi, tāpat kā citas sporta būves sporta un atpūtas kompleksā “Teperis” ir Smiltenes novada domes īpašums, un tos apsaimnieko Smiltenes novada Sporta pārvalde.


Šovasar volejbola laukumi tiek noslogoti intensīvi. Tajos notiek divi turnīri, kā arī gandrīz katru vakaru tur volejbolu spēlē jaunieši.

“Vai nu laukumus sakopj un uztur dome, taču tad ir jāpalielina resursi un jāalgo cilvēks, vai arī šefību var uzņemties kāda sporta biedrība, kā jau noticis ar tenisa kortiem, kartinga trasi, BMX trasi, hokeja laukumu,” rosina Smiltenes novada Sporta pārvaldes vadītājs Guntars Markss.


Tādu priekšlikumu atbalsta arī Jānis Lapiņš, kurš Smiltenē organizē “Mid - land” pludmales volejbola turnīru. Līdz šim jau notikušas sešas kārtas no 10.


“Cepuri nost Jānim Cīrulim, kurš uzņēmās un uz entuziasma pamata saveda kārtībā laukumus. Arī biju sarunājis mazāku traktoru laukumu līdzināšanai, taču iekrita Līgo svētki un darbi, un plānotajā dienā tehniku neaizvedu. Par smilšu volejbola turpmāko apsaimniekošanu novada Sporta pārvaldei vajadzētu uzņemties iniciatīvu un sasaukt kopā ieinteresētās puses, piemēram, sacensību rīkotājus, un koleģiāli sarunu ceļā nolemt, kā darīt,” rosina J. Lapiņš.