Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Uzņems filmu par Gauju

Sandra Pētersone

2013. gada 8. jūlijs 08:12

326
Uzņems filmu par Gauju

Strenču novada dome finansiāli atbalstīs dokumentālās īsfilmas “Pa Gauju tālāk” uzņemšanu, kas notiks arī Strenču novadā. Pašvaldība šim nolūkam piešķirs 300 latus.


SIA “SCUBA Films” veidotās filmas režisors ir režisors Mārtiņš Grauds, scenārija autori - Atis Klimovičs un Inese Zandere.

Šis ir viens no pieciem projektiem, kas guva finansiālu atbalstu ar Kultūrkapitāla fonda atbalstu izsludinātajā Latvijas Televīzijas dokumentālo īsfilmu konkursā “Latvijai 95. Latvija šodien”.


Dokumentālā filma “Pa Gauju tālāk” būs turpinājums 1934. gadā uzņemtajai pirmajai latviešu skaņu filmai “Gauja”.


“SIA “SCUBA Films” īsteno jaunu projektu, grib izpētīt Gauju un dzīvi tās krastos 80 gadus vēlāk, mūsdienās. Filmu pabeigs šogad 15. novembrī un rādīs ēterā Latvijas Televīzijā par godu Latvijas valsts 95 gadu jubilejai. Daudzi 1934. gadā uzņemtajā filmā redzamie cilvēki un objekti atrodas tagadējā Strenču novadā, tāpēc jaunās filmas scenārija plānā ir iekļauta filmēšana arī mūsu novada teritorijā,” informē Strenču novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.


Latviju Gaujas krastos šodien, pēc 80 gadiem, dokumentēs A. Klimovičs, I. Zandere un žurnālisti Sandijs Semjonovs un Gundars Rēders

Filmas “Pa Gauju tālāk” kopējās izmaksas ir orientējoši 17 tūkstoši latu. Ar lūgumu sniegt finansiālu atbalstu SIA “SCUBA Films” vērsās Strenču novada domē.