Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pasaules Čempionātā orientēšanās sportā

Māris Stabiņš

2013. gada 9. jūlijs 11:15

146
Pasaules Čempionātā orientēšanās sportā

Pasaules Čempionātā orientēšanās sportā, kas šonedēļ notiek Somijā, šovakar tika aizvadīts sprinta fināls. Tam kvalificējušies bija trīs Latvijas izlases sportisti. Artūrs Pauliņš ieņēma 36.vietu un Mārtiņš Sirmais sekoja 38.vietā. Laura Vīķe izcīnīja 37.vietu.

  Artūrs Pauliņš čempionam 3,9km garā distancē zaudēja 1:48 un ierindojās 36.vietā. Mārtiņš Sirmais sasniedza 38.vietu, uzvarētājam zaudējot 1:59.


Tas ir viņa līdz šim labākais starts Pieaugušo konkurencē Pasaules čempionātos. , jo pirmo reizi viņš kvalificējās A finālam.

Artūra komentāri.
Pēc kvalifikācijas

Artūrs Pauliņš: "Pirmos punktus iesāku mierīgi, tad jau spēju paātrināties, bet divas 10 sekunžu kļūdas bija. Bet nu virziens un ātrums...ceru, ka finālā būs labāk. Kādās trīs vietās bija jāskrien caur vienu un to pašu vietu, šīs zināšanas varēju labāk izmantot, tur skriet ātrāk. Pieskrēju pie cita pēdējā punkta, pāris sekundes tur ļoti muļķīgi zaudēju."

Pēc fināla
Artūrs Pauliņš: "Labākos variantus daudzviet neieraudzīju, domāju, ka diezgan daudz zaudēju uz to. Nebija asuma, bet labāk kā kvalifikācijā jutos. Fiziski esmu labi sagatavojies, bet sākumā jau neuzķēru labu ritmu un tas atmaksājās. Bija grūti kartē ieraudzīt, kur būs sēta, distancē bija daudz "slazdu". Līdz šim nekad nebiju ticis finālā, gadu gaitā meistarība un forma ir augusi, un tā arī likās, ka iekļūt finālā nebūs problēma, bet tajā biju cerējis uz ko augstāku, ja ne desmitnieku, tad divdesmitnieku noteikti."