Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Talantīgākie šī vecuma futbolisti

Santa Sinka

2013. gada 11. jūlijs 08:45

363
Talantīgākie šī vecuma futbolisti

Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrā „Staicele” līdz 28. augustam risināsies Okartes Futbola akadēmijas ietvaros rīkotās jauno futbolistu talantu skates. Šovasar paredzētas sešas skates, kuru laikā vienkopus pa divām reizēm sapulcēsies U-13, U-14 un U-15 vecuma Latvijas šī vecuma futbolisti, viņu vidū arī 12 smiltenieši.


Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses sekretārs Viktors Sopirins informē, ka

no 25. līdz 28. jūnijam Staicelē U-13 vecuma futbolistu pirmajā talantu skatē piedalījās 40 spēlētāji no 15 Latvijas jaunatnes futbola klubiem.

„Četru dienu garumā LFF Sporta direktora Daiņa Kazakeviča un reģionālo izlašu treneru uzraudzībā jaunie futbolisti piedalījās praktiskās un teorētiskās nodarbībās, tika testēta spēlētāju tehniskā un fiziskā sagatavotība, kā arī aizvadīts trīs komandu miniturnīrs,” stāsta V. Sopirins.

Nākamajā OKartes Futbola akadēmijas talantu skatē, kas Staicelē notiks no 11. līdz 14. jūlijam, vienkopus pulcēsies U-14 vecuma futbolisti. Savukārt no 18. līdz 21. jūlijam notiks U-15 vecuma futbolistu talantu skate. Pa reizei katra vecuma grupas spēlētāji Staicelē tiksies arī augustā.

„Ziemeļlatvija” jau rakstīja, ka LFF šogad īsteno Latvijas reģionālo izlašu turnīru sēriju, kuras ietvaros tiek veidotas izlases U-13, U-14 un U-15 vecuma grupās. Pirmie turnīri tika aizvadīti aprīlī un maijā, kuros piedalījās aptuveni 300 Latvijas jaunie talantīgākie futbolisti.

Pavasarī spēles vēroja un talantīgākos no talantīgākajiem futbolistiem raudzījās LFF izlašu daļas pārstāvji. Viņi arī bija tie, kuri no katra (Vidzeme, Zemgale, Kurzeme, Latgale un Rīga) reģiona izvēlējās sportistus, kas šovasar piedalīsies talantu skatēs.

Vidzemes reģiona delegācijas vadītājs un treneris Andis Rozītis ir gandarīts par rezultātu – izvēlēto spēlētāju daudzumu no Smiltenes BJSS. „Tas ir labs cipars visam Vidzemes novadam, nemaz nerunājot par Smilteni. U-14 grupā strādāju ar desmit futbolistiem, un pieci no viņiem ir talantu skatē. Vai vēl Latvijā ir kāds klubs, no kura 50 procentu spēlētāju ir tikuši tālāk?” retoriski vaicā A. Rozītis.

Talantu skate talantīgajiem futbolistiem ir vērtīga pieredze – gan lieliska iespēja trenēties ar spēcīgiem partneriem, gan strādāt ar izlases treneriem, kuriem ir profesionālāks skatījums. „Tā noteikti zēniem dod vīrišķo rūdījumu un meistarību, jo tur ar viņiem neviens neauklējas,” piebilst Vidzemes reģiona delegācijas vadītājs.

Talantu skatēs Vidzemes reģionu pārstāv arī jaunie futbolisti no Staiceles, Ogres, Limbažiem un Priekuļiem.

Uzziņai

Talantu skatēs no Smiltenes BJSS futbolistiem piedalīsies:

U-13 vecuma grupā – Tomass Ozols, Ričards Rullis

U-14 vecuma grupā – Mārtiņš Rakštelis, Kristers Puriņš, Ralfs Akmins, Reinis Putrālis, Rūdis Rozītis

U-15 vecuma grupā – Eduards Stīpnieks, Jurģis Dudelis, Mairis Paeglis, Eduards Veģeris, Artūrs Stūris