Ziemellatvija.lv ARHĪVS

VII MUZIKANTU SVĒTKI

VII MUZIKANTU SVĒTKI

Sestdien, 27. jūlijā Jērcēnmuižas parkā notiks tradicionālais pasākums VII MUZIKANTU SVĒTKI, kuri šogad notiks Annas, Jēkaba un Martas dienu noskaņās. Pasākums sāksies no plkst. 18.00, bet muzikanti tiks laipni gaidīti jau no 17.00. 


 Vakara pirmajā daļā vārds tiks dots muzikantiem – vecmeistariem, kuri demonstrēs savu spēles manieri un stāstīs muzikantu stāstus no jaunības laikiem. 


 Pasākumā aicināti piedalīties tautas muzikanti - vecmeistari, muzikanti - amatieri, danču grupas, muzikantu kompānijas no Strenču, Valkas, Smiltenes, Beverīnas, Burtnieku, Alojas, Salacgrīvas, Siguldas, Krimuldas, Cēsu, Bauskas novadiem un muzikanti no Rīgas un Latgales. Ļoti gaidīsim skatītājus un klausītājus no Strenču novada un apkārtnes! Ieeja uz pasākumu – ziedojums muzikanta cepurē! 
 Pasākumu ar dančiem kuplinās viesi no Burtnieku novada - senioru deju kopa "Ēvele", bet ar dziesmām - ansamblis "Dedzieda" no Lizdēniem. Mīļi gaidīti ir arī ciemiņi no Rīgas – Strazdumuižas populārās mūzikas grupa "Epsilons" Dailoņa Ezeriņa vadībā un dziesmu autors Vladimirs Krops. Romantisko dziesmu cienītājiem būs patīkama tikšanās ar šlāgermūzikas  izpildītāju Valdi Rogaini. 


 Pasākumā tiks pārstāvēti dažādi mūzikas stili un izpildītāji, sākot no tautas mūzikas līdz estrādes mūzikai, skanēs muzikāli priekšnesumi visām gaumēm. Gaidīsim skatītājus un klausītājus no Strenču novada un apkārtnes! Vakara otrajā daļā līdz pat rītausmai kājas varēs izlocīt jautros deju ritmos. ZAĻUMBALLĒ aicinātas spēlēt vairākas deju mūzikas grupas – "Vēlreiz", "Neskaties pasē!", "Abulmalas Burlakas" u.c. Darbosies bufete. 


Laipni gaidīti visi mūzikas draugi un cienītāji gan veci, gan jauni, jo dalībnieku vidū arī būs gan cienījama vecuma muzikanti gan pavisam jauni iesācēji. Vakara gaitā aicinām izbaudīt Jērcēnmuižas romantiku un aplūkot foto draugu Marikas Eglītes, Māras Grigorevskas un Agņa Šmita izstādi "Dabas elpu sajūtot" Mednieku nama izstāžu zālē.

 
Uz tikšanos Jērcēnmuižas parkā 27. jūlijā plkst. 18.00