Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenču novada svētki

Strenču novada svētki

Augusts Strenču novadā iesāksies ar svētkiem – 2. augustā Strenču novada svētku ieskaņas pasākumi notiks Sedā, Plāņos un Jērcēnos, bet 3. augustā svētku kulminācija Strenčos.

 

2. augustā - plkst. 18.00 Plāņu tautas namā koncerts austrumu deju noskaņās, kurā skatītājus priecēs deju grupa "Arabija", bet  pie Sedas kultūras nama tajā pat laikā spēles priekam ļausies J.Ziemeļnieka Strenču Tautas teātra aktieri, izrādot B.Jukņevičas darbu "Pavasara neprāts". Pēc koncertiem skatītājiem tiks nodrošināts transports no Sedas un Plāņiem caur Strenčiem uz Jērcēnmuižu, kur noslēgsies svētku ieskaņas pasākumi. Muižas parkā plkst. 21:00 varēs noskatīties jautru spēli "Tas dullais barons Bundulis" pēc Zeiboltu Jēkaba stāsta motīviem. To izrādīs Kauguru amatierteātris "Vīzija". Kā sendienās, pēc izrādes notiks zaļumballe un darbosies bufete ar atspirdzinošiem dzērieniem un uzkodām.

3. augustā svētki sāksies ar pilsētas modināšanu novada svētkiem. No plkst. 8:00 pircēji varēs apmeklēt dažādu preču tirdziņu Strenču brīvdabas estrādē. Aicinām tirdziņā piedalīties tirgotājus, amatniekus un mājražotājus!

No plkst. 8.00 pie brīvdabas estrādes notiks aktivitātes bērniem - „Lec un minies” piepūšamās atrakcijas, batuti, velokarti. Būs arī izjādes zirga mugurā. Bērnu izpriecām vecākiem jāparedz neliela naudas summa. Bērni varēs piedalīties arī radošajās darbnīcās un  mācīties prasmes veidot no dabas materiāliem.

Plkst. 9:00 brīvdabas estrādē notiks III Strenču novada svētku atklāšana.

No plkst. 9:00 – 11:00 biedrības „Šūpolēs” aktīvistes jau trešo gadu aicinās visus svētku dalībniekus iesaistīties akcijā „Kūku Kūka 2013” un novērtēt šī gada gardumu, bet par akcijā iegūtajiem ziedojumiem tiks finansēta šautriņu aprīkojuma uzstādīšana Tautas interešu centrā Strenčos, lai novada iedzīvotājiem būtu daudzveidīgākas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

No plkst. 9:15 – 10:15 notiks  novada uzņēmēju, ražotāju, mājamatnieku izstāde – prezentācija – tirdziņš. Viņus sveiks folkloras kopas "Mežābele", "Nāburgi" un "Putnis".

No plkst.9.30 Strenču vidusskolas sporta laukumā sāksies pludmales volejbola turnīrs, bet no plkst. 10:00 – 11:00 pie brīvdabas estrādes īpašo novada svētku zupu vārīs biedrības "Kāre" aktīvistes. Šo zupu varēs nobaudīt par ziedojumiem, kurus biedrība izlietos izstāžu telpas aprīkojuma iegādei.

No plkst. 10:20 pie vecā ozola varēs uzzināt, kā top laivu piestātne Gaujas laiviniekiem, turpat notiks arī vizināšanās ar katamarāniem un visas dienas garumā varēs izmēģināt atrakcijas ar ūdens bumbu.

Plkst. 11.00 labas mūzikas cienītājus priecēs solists Ingus Pētersons un ērģelnieks Aivars Kalējs koncertā Strenču evanģēliski luteriskajā baznīcā.

No plkst. 12:00 – 14:00 pa  veco Rīgas – Tērbatas ceļu no zirgu pasta stacijas "Post Staceln", kas atradīsies pie brīvdabas estrādes uz "Strenze Krug", kas atradīsies Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas muzeja pagalmā varēs nokļūt braucot zirga pajūgā ar kučieri Daci Stūri. Pajūgs ievedīs 17. gadsimta krodziņā, kur varēs nobaudīt siltas pusdienas, uzkodas, ozolzīļu kafiju un barona Vrangeļa alu. Apmeklētājus sagaidīs barona muižas saime. Brauciens un ēdienu baudīšana par maksu.

Plkst. 12:30 Strenču kultūras namā tiks atklāta fotodraugu Marikas Eglītes, Māras Grigorevskas un Agņa Šmita foto izstāde "Dabas elpu sajūtot" un foto akcijas "Starp diviem saullēktiem" noslēgums.

Plkst. 14:00 brīvdabas estrādē varēs noskatīties Salacgrīvas teātra studijas "Visa Veida Versijas" izrādi – A.Banka "Visi radi kopā". Kādā Vidzemes mazpilsētā  pienācis gada svarīgākais notikums – kapusvētki. Visi, kas vien var, cenšas ierasties uz šo svarīgo pasākumu. Tā arī šoreiz, kādreiz bagātās un kuplās Lkiedzēju dzimtas mājās pulcējas tuvāki un tālāki radi...

No plkst.16:00 automašīnu stāvlaukumā pie estrādes būs iespēja vērot Greentrials ekstrēmo sporta veidu šova programmu, bet no plkst. 19:00 visus novada pārvalžu, iestāžu, uzņēmumu un organizāciju darbiniekus, uzņēmējus, pašdarbniekus un svētku viesus aicinām pulcēties svētku gājienam. Gājiens ar novada moto "Spēks no Gaujas smelts" no kultūras nama uz brīvdabas estrādi sāksies plkst. 19:30. Iedzīvotājus un svētku viesus aicinām sagaidīt un pavadīt gājienu pa Baznīcas, Pulkveža Zemitāna, J.Ziemeļnieka, Pulkveža Brieža,Ozola ielu.

Gājienam nonākot estrādē ap plkst. 20.30 sumināsim pašvaldības konkursa "Sakoptākā mājvieta Strenču novadā 2013" uzvarētājus, bet plkst. 21:00 kopīgi priecāsimies par deju grupas "Buras" koncertu "Lai runā deja". Pēc koncerta ap plkst. 22:30 skanēs vakara mūzika uz Gaujas un visi kopā iedegsim gaismas ceļu Gaujā.

Svētku diena izskanēs ar zaļumballi plkst. 22.30 – brīvdabas estrādē, kopā ar grupu "Ceļojums", ieeja uz balli Ls 2,00.

 

Priecāsimies Jūs redzēt svētku dalībnieku vidū!